Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Θηβαίος δικαστής με Πολιτευτή αδερφό της ΝΔ ζητεί να αναγνωριστούν ως «τουρκικοί», σύλλογοι στη Θράκη!

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού έχασε και ποιος κέρδισε… κλικ στο Μιλάνο

 KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr
 

Νέος Έλληνας Δικαστής στο ΕΔΔΑ, ο αν. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Γιάννης  Κτιστάκις - IN KOMOTINI NEWS - Ειδησεογραφική ιστοσελίδα της  Κομοτηνής/Ροδόπης/Θράκης

 

 

 

 

Ο Ιωάννης Κτιστάκης, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στρέφεται κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου!

Ο κ.Κτιστάκης μεγάλωσε στη Θήβα και προέρχεται από οικογένεια με πλούσια πολιτική δράση τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Ο πατέρας του, κ.Νίκος Κτιστάκης, είχε διατελέσει Βουλευτής Βοιωτίας για τη Νέα Δημοκρατία και ο αδερφός τους κ. Λευτέρης Κτιστάκης υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας για τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Είναι Έλληνας δικαστής. Η Ελλάδα τον έστειλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τον τίμησε. Το Μέγαρο Μαξίμου τον υποστήριξε πάση δυνάμει παρ’ ότι τα προσόντα του είχαν χαρακτηρισθεί «οριακά» από την αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Περίμενε λοιπόν κανείς από εκείνον αυτό να υποστηρίζει το δίκαιον της Συνθήκης της Λωζάννης.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Αυτός όμως φέρεται να υποστηρίζει τις θέσεις της Τουρκίας. Ο λόγος για τον Ιωάννη Κτιστάκη, ο οποίος σε διαδικτυακό «πάνελ» ακούσθηκε να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τις αποφάσεις που ζητούν την αναγνώριση σαν τουρκικών, των συλλόγων των μουσουλμάνων της Θράκης! Στράφηκε έτσι κατά αποφάσεων του Αρείου Πάγου που έχουν τελεσίδικα κλείσει αυτό το ζήτημα της τουρκικής διεκδίκησης. Υιοθέτησε την επιχειρηματολογία των τουρκικών σωματείων, την οποία με μεγάλη προσοχή είχε απεργασθεί η Άγκυρα.

nb ktistakis ioannis
Ιωάννης Κτιστάκης

Δεν είναι τυχαίο, ότι θριαμβευτικά εμφανίσθηκε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της λεγομένης Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου να δηλώσει: «Όπως ανέφερε ξεκάθαρα και ο δικαστής από τη χώρα μας στο ΕΔΔΑ, Ιωάννης Κτιστάκης, η χώρα μας πρέπει να βάλει τέλος σε αυτήν την αδυναμία που υφίσταται εδώ και 13 χρόνια. Ο δικαστής του ΕΔΔΑ Ιωάννης Κτιστάκης αποκαλύπτει με βάση τους αριθμούς το πόσο αδύναμη είναι η κάρτα αναφοράς του ΕΔΔΑ της χώρας μας, λέγοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν αρμόζει στη χώρα μας που είναι μέλος της ΕΕ. Είναι σημαντικό αυτό το γεγονός, το οποίο εκφράζουμε εδώ και χρόνια, αλλά το οποίο η χώρα μας αγνοεί επίμονα, να εκφράζεται ξεκάθαρα από έναν δικαστή από τη χώρα μας στο ΕΔΔΑ. Η χώρα μας πρέπει να βάλει τέλος σε αυτήν την αδυναμία που υφίσταται εδώ και 13 χρόνια, εφαρμόζοντας άμεσα τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ όσον αφορά στην ομάδα υποθέσεων Μπεκήρ Ουστά και άλλοι, η οποία περιλαμβάνει τους Τουρκικούς συλλόγους της Δυτικής Θράκης».

Τούτο αφού ο Ιωάννης Κτιστάκης, μιλώντας σε διαδικτυακό πάνελ φέρεται να δήλωσε ότι μεταξύ των αποφάσεων του ΕΔΔΑ κατά της Ελλάδας, τις οποίες δεν έχει εφαρμόσει εδώ και πάνω από δεκαετίες, είναι αυτές που σχετίζονται με τους συλλόγους που ανήκουν στην «τουρκική κοινότητα» της Δυτικής Θράκης. Στο ζήτημα ανεφέρθηκε και η εφημερίδα «Gündem», η οποία αναφέρει πως ο Κτιστάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις δέκα πρώτες χώρες με τις περισσότερες υποθέσεις που κατατέθηκαν εναντίον της στο ΕΔΔΑ, σημειώνοντας ότι από πλευράς Ελλάδος, η μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ εναντίον της από τα εθνικά δικαστήρια αποτελεί μεγάλη αδυναμία.

Το τραγικό είναι πως ο εν λόγω κ. Κτιστάκης αποτελούσε κεντρική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο προώθησε την τοποθέτησή του στο ΕΔΔΑ, έναντι της διακεκριμένης καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ Φωτεινής Παζαρτζή. Υπενθυμίζεται ότι όταν ετέθη θέμα αντικατάστασης του αποχωρήσαντος Αλεξάνδρου Σισιλιάνου ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει στην αρχή ο Μιχάλης Πικραμένος, σύμβουλος Επικρατείας με άριστες σχέσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιάννης Κτιστάκης, μέλος ΔΕΠ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών Φωτεινή Παζαρτζή. Τελικά προκρίθηκαν η κυρία Παζαρτζή και ο κύριος Κτιστάκης.

nb pazartzi foteini
Φωτεινή Παζαρτζή

Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης προέβλεπε δύο φάσεις: την επιστημονική αξιολόγηση των δύο από επιτροπή και την ψηφοφορία «υπόδειξη» προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου από ειδικό εκλεκτορικό σώμα 12 βουλευτών, στο οποίο αυτονόητα δεν συμμετείχαν Έλληνες. Το πόρισμα της επιτροπής ανέδειξε με διαφορά την υποψηφιότητα της κυρίας Παζαρτζή, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του κ. Κτιστάκι «οριακή» από πλευράς προσόντων.

Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν. Η κ. Παζαρτζή δέχθηκε ένα βρώμικο πόλεμο. Βουλευτές δέχονταν ανώνυμα μηνύματα που την χαρακτήριζαν Παζαρτζή «ακροδεξιά» και ζητούσαν την καταψήφισή της. Πράγμα το οποίο συνέβη! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των ημερών εκείνων η ελληνική Κυβέρνηση θα την πολεμούσε, γιατί αυτό που μετρούσε για εκείνη ήταν πως είναι σύζυγος του καθηγητή Φλογαΐτη και φίλη από τα φοιτητικά χρόνια του Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με «ανεξήγητη» ψυχρότητα στην επιλογή της κ. Παζαρτζή ως Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ, μια ιστορική  διάκριση για την Ελλάδα που στην Αθήνα όμως είχε προκαλέσει δυσφορία!

ΠΗΓΗ:NEWSBREAK.GR

Θράκη: Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα σωματείων της μειονότητας να αναγνωριστούν ως τουρκικά

themidos-melathron3
 
Απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα μειονοτικών συλλόγων της Θράκης, να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/ή» στην ονομασία τους, παρά τα όσα προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης και μετά τις απορριπτικές αποφάσεις των Εφετείων. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από προσφυγή τουρκοφρόνων σωματείων, που αιτήθηκαν την εφαρμογή απόφασης του 2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).
KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr
 
Η λεγόμενη «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης («Τ»ΕΞ) πρωτοστάτησε στην προσφυγή προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, με την υποστήριξη της «Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Άγκυρα και τουρκόφρονες της μειονότητας ζητούν επιτακτικά από την Αθήνα την εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ, με την οποία επιχειρείται ουσιαστικά πλάγια αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, αφού αναγνώριση του δικαιώματος δημιουργίας ένωσης Τούρκων πολιτών στην Δυτική Θράκη, καταργεί στην πράξη την θρησκευτική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας και την καθιστά εθνική μειονότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.
KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr
 
areios_pagos_turk
 

 

 KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr


Αν και ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης του Αρείου Πάγου, θεωρείται βέβαια πως η Ολομέλεια στάθμισε όλα τα κριτήρια, έχοντας κατά νου πως ο αιτούμενος συλλογικός αυτοπροσδιορισμός που ζητούν οι τουρκόφρονες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Τουρκία στο πλαίσιο των γενικότερων μεθοδεύσεων που επιδιώκει στην περιοχή της Θράκης διαχρονικά η Άγκυρα,

Η απορριπτική απόφαση του Αρείου Πάγου, αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, που επιδιώκει την εργαλειοποίηση της μειονότητας, θέτοντας μόνιμα θέμα εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΑΔ από την Ελλάδα.
KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr
 
Ανακοίνωση της παράνομης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, αναφέρει πως ο αγώνας για αναγνώριση των σωματείων της μειονότητας ως «Τουρκικά», θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο έως τη δικαίωση. «Ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη πώς αυτόν τον αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων που συνεχίζουμε επί δεκάδες χρόνια ως «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης θα τον συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και από τώρα και μετά. Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι μετά από την ανακοίνωση του αιτιολογικού του Αρείου πάγου θα προβούμε στην απαραίτητη αξιολόγηση και θα καθορίσουμε τον μετέπειτα δρόμο του αγώνα μας. ΩΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ» ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» αναφέρει η ανακοίνωση της παράνομης Ένωσης
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Δείτε το δημοσίευμα «ΒΟΜΒΑ»!

Νέο δημοσίευμα σοκ για την Θράκη!

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, Έλληνας δικαστής ζητά να αναγνωρισθούν οι σύλλογοι στην Θράκη ως «τουρκικοί», ενώ χαρακτηρίζει την μουσουλμανική μειονότητα ως κοινότητα, κάτι που φέρεται να επιδιώκει κα η τουρκική πλευρά στον δρόμο «αρπαγής» της ελεύθερης ελληνικής περιοχής.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Ο Ιωάννης Κτιστάκις μέλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στρέφεται κατά της αποφάσεως του Αρείου Πάγου! – «Νερό στον μύλο» της επιχειρηματολογίας της Ομοσπονδίας «Τούρκων» Ευρώπης- Κεντρική επιλογή του Μαξίμου ο διορισμός του αντί της διακεκριμένης καθηγήτριας Φωτεινής Παζαρτζή».

Χαρακτηριστικό είναι πως του τουρκικό κρατικό ενημερωτικό δίκτυο «TRT» αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια στον εν λόγω δικαστή:

«Η εκλογή του Ιωάννη Κτιστάκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Μειονότητα στη Θράκη διότι ο ίδιος στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική του θητεία έδειξε ιδιαίτερη ενασχόληση με ζητήματα προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 

 

 
 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK