Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Η συγκίνηση Ιερώνυμου, οι τραγικές θύμησες για τη Θήβα και η δέσμευση

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απέσπασε τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απέσπασε τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όταν πλέον βρέθηκε μέσα στη σκηνή του Συντονιστικού, πλαισιωμένος από τους ανθρώπους που «τρέχουν» τις διαδικασίες διαχείρισης αυτής της κρίσης, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Ξύπνησαν θύμησες από τον καταστροφικό σεισμό της Βοιωτίας (ήταν μητροπολίτης Θήβας) και είχε ζήσει από πρώτο χέρι τον πόνο, την απόγνωση, την ισοπέδωση…

 

«Καθώς σας βλέπω όλους εδώ γύρω, το μυαλό μου πάει προς τα πίσω γιατί τις ίδιες σκηνές ζήσαμε και εμείς στη Βοιωτία, σκληρότερες θα έλεγα. Όλο  το χωριό είχε ισοπεδωθεί από τους σεισμούς…

Τότε έλεγαν ότι το επίκεντρο είναι τα Καλά Νησιά στην περιοχή της Κορινθίας, όμως μάλλον ήταν προς τη  Βοιωτία διότι τις ίδιες ημέρες, δηλαδή τώρα, η Θήβα έχει καθημερινώς δοκιμασίες και ο κόσμος έχει αρχίσει να ψιθυρίζει ότι μετά το Αρκαλοχώρι θα έχουμε στη Θήβα μεγαλύτερες ζημιές.

 

Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε  τον καταυλισμό  του Αρκαλοχωρίου
Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε
τον καταυλισμό
του Αρκαλοχωρίου

Και ιστορικά η Θήβα υπέφερε τα παλιά τα χρόνια με τα μεγάλα ρήγματα της Αταλάντης και της Κορίνθου. Τότε, μέσα στη νύχτα, είχε μαζευτεί κόσμος και θρηνολογούσε διότι και αυτοί οι άνθρωποι που είχαν βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση, είχαν τα πάντα ανάγκη. Δεν ήξεραν τι θα φάνε, πού θα μείνουν, πού θα ξεκουραστούν. Γι’ αυτό με τους συνεργάτες μου σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για την όμορφη Κρήτη».

Ο Μακαριότατος έδωσε την υπόσχεση ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα βρίσκεται, στο μέτρο του δυνατού, πάντα στο πλευρό των σεισμοπαθών του Αρκαλοχωρίου. Και αυτή τη δέσμευση ανέλαβε και ο διευθυντής του οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας. «Σας διαβεβαιώνω ότι ως Εκκλησία της Ελλάδος και κυρίως ως Αρχιεπισκοπή όταν θα σβήσουν τα φώτα, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Αν δεν σηκώσουμε εμείς τα μανίκια, μεταξύ μας οι Εκκλησίες, που είναι αδερφές, και περιμένουμε τα πάντα από τρίτους ή από το κράτος, δεν πρόκειται αυτό να έχει μεγάλο βηματισμό».

 

Ο κ. Ιερώνυμος προσκυνά  τον Άγιο Μηνά
Ο κ. Ιερώνυμος προσκυνά
τον Άγιο Μηνά

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έφθασε στο Ηράκλειο το πρωί της Πέμπτης, επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Κρήτης, συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Ειρηναίο αφού προηγουμένως προσκύνησε τον Άγιο Μηνά.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη δυνατή σχέση με την Εκκλησία της Κρήτης αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο, τον οποίο χαρακτήρισε «δάσκαλο της ταπεινότητας, της συναίνεσης, της σωστής σκέψεως και άξιο για παραδειγματισμό».

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος «επεδόθη η ανωτάτη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλαδή πάπυρος μετά σταυρού που φέρει τον Παύλο, τον Τίτο και στη μέση την Κρήτη».

patris

#pgpartners
#ΣΤΕΡΕΑΕΛΛΑΔΑ  

 


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK