Αποκλεισμός της Βοιωτίας από τα σχεδιαζόμενα express δρομολόγια Αθηνών – Θεσσαλονίκης

trenose

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλε το Επιμελητήριο Βοιωτίας στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

κ. Χρήστο Σπίρτζη, αναφορικά με τον διαφαινόμενο αποκλεισμό  της Βοιωτίας από τα σχεδιαζόμενα express δρομολόγια Αθηνών – Θεσσαλονίκης».

Το σχετικό υπόμνημα είχε, ως εξής:

 

«Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκφραστής της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, είναι στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί, για μία ακόμη φορά, για την πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην Βοιωτία.

Μετά την αδικαιολόγητη υποβάθμιση των Σιδηροδρομικών Σταθμών Λιβαδειάς και Θήβας σε απλά πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων και την κατάργηση των υπηρεσιών εμπορευμάτων καθώς και την συνεχή αναβλητικότητα για μια ουσιαστική ένταξη της Βοιωτίας στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου, φαίνεται ότι μια νέα απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται να δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στις τοπικές μεταφορές και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου τύπου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό της Βοιωτίας από τα σχεδιαζόμενα γρήγορα ηλεκτροκινούμενα δρομολόγια, μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Αφενός θα θέλαμε να συγχαρούμε την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου και την υιοθέτηση πλήρους ηλεκτροκίνησης σε όλο τον άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης, ενέργειες, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την γρηγορότερη εκτέλεση του μεταφορικού έργου, αφετέρου όμως δεν μπορούμε να μην νιώθουμε, ότι υφιστάμεθα μια εντελώς άδικη μεταχείριση.

Ειδικά για την πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας, την Λιβαδειά, η μη συμπερίληψη της στις τρεις σχεδιαζόμενες στάσεις των γρήγορων δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι απαράδεκτη και εντελώς αδικαιολόγητη. Η πλήρης μεταφορική σύνδεση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την πόλη καθώς είναι απομακρυσμένη από την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας της, με την Βόρειο Ελλάδα, πραγματοποιείται από εκεί. Εμπορεύματα αλλά και άνθρωποι, σπουδαστές, ασθενείς, στρατιώτες εξυπηρετούνται από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς.

Επειδή η πολιτική αυτή αποκλεισμού δεν συνάδει με την κοινή προσπάθεια ανάκαμψης όλης της χώρας, σας καλούμε άμεσα, όπως επανεξετάσετε την θέση σας και εντάξετε τις στάσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Βοιωτίας στο σχεδιαζόμενο γρήγορο δρομολόγιο».

 

 

lempesis

 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

 
 
 

KANTE MAΣ LIKE E-sterea

themisnokas

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

Πνευματικά Σοκολατάκια

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

 

FACEBOOK