Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

ag-artemis1

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί, με απόφαση της πολιτείας, ως «Ημέρα της Αστυνομίας» και παράλληλα ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2016) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 17 έως και σήμερα 20-10-2016, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.
Για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η 20η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή για την Ελληνική Αστυνομία. Είναι μια ημέρα γιορτής και τιμής. Την ημέρα αυτή τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζουμε την «Ημέρα της Αστυνομίας».
Η σημερινή διπλή αυτή εορτή που απορρέει από την ημερολογιακή ταύτιση της ημέρας μνήμης του Αγίου Αρτεμίου με την «Ημέρα της Αστυνομίας» δεν είναι τυχαία, αλλά αναδεικνύει τη στενή συμβολική σχέση μεταξύ της στάσης ζωής, του έργου και του θανάτου του Προστάτη Αγίου του Σώματος και του καθημερινού αγώνα, της προσφοράς και του χρέους του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στην πατρίδα, την κοινωνία, τον άνθρωπο.
Η κοινωνία μας δικαιούται μία Αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική, η οποία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, έχοντας ως ύψιστη αποστολή της να παγιωθεί στην αντίληψη των πολιτών ως ο πλέον βασικός παράγοντας εξασφάλισης της ομαλότητας και της κοινωνικής συνοχής, σεβόμενη πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας.
Η αποστολή αυτή βέβαια, απαιτεί καθημερινή προσπάθεια και μόχθο, απαιτεί μεγάλες θυσίες και γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να λησμονούμε όλους εκείνους τους συναδέλφους μας που δεν είναι πια μαζί μας, που θυσίασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, πιστοί στην συνταγματική επιταγή και στον όρκο τους, για να προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε, ως Ελληνική Αστυνομία, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, με συνέπεια και αυταπάρνηση, για την διασφάλιση της ευνομίας, της ομαλότητας και της ασφάλειας.
Θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο και την αποστολή μας, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα των πολιτών και στους δημοκρατικούς θεσμούς, με φάρο και οδηγό μας το έργο και την στάση ζωής του Προστάτη Αγίου του Σώματος, του Αγίου Αρτεμίου».ag-artemis2ag-artemis3ag-artemis4ag-artemis5ag-artemis6ag-artemis7ag-artemis8

 

Το αγαπημένο σας βιβλιοχαρτοπωλείο (1)

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

AliExpress WW

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK