tigkasnew

Εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα γρίπης στην Ελλάδα

giatros1
 

Tο πρώτο κρούσμα γρίπης για τον εφετινό χειμώνα  καταγράφηκε στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ταξιδιώτη ο οποίος νοσεί από το στέλεχος του ιού τύπου Α (Η3Ν2), το οποίο καλύπτεται από το εμβόλιο.

Πάντως, οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς προς το παρόν η δραστηριότητα του ιού της εποχικής γρίπης παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας.

 

 

Παρόλα αυτά οι ίδιοι καλούν τους πολίτες – κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες – να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς κατ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από σοβαρές επιπλοκές κατά την πιθανή νόσηση τους.

Ειδικότερα, το  υπουργείο Υγείας συνιστά να χορηγείται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όπως είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δε, δίδεται και στους επαγγελματίες υγείας, καθώς παρά τις σχετικές συστάσεις οι υγειονομικοί όπως αποδεικνύεται αντιστέκονται ετησίως.

Επιπλέον, πρέπει να εμβολιάζονται ενήλικες που παρουσιάζουν έναν η περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

– Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

– Καρδιακή νόσο με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή – Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)

– Μεταμόσχευση οργάνων

– Δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες – Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα – Χρόνια νεφροπάθεια – Νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα

– Έγκυες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες, θηλάζουσες – Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) >40 kg/m2

– Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα που τους κατατάσσει σε ομάδα υψηλού κινδύνου

– Κλειστοί πληθυσμοί όπως το προσωπικό και οι εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών και ειδικών σχολείων, νεοσύλλεκτοι στις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και οι τρόφιμοι και το προσωπικό ιδρυμάτων, κλπ.

– Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων – μεταναστών – Κτηνίατροι καθώς και επαγγελματίες στον χώρο της ζωϊκής παραγωγής και ειδικά: πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι οι επιστήμονες επιμένουν ότι ο έγκαιρος εμβολιασμός πρέπει να γίνεται τον Οκτώβριο ή έστω το Νοέμβριο, προσθέτουν ότι εκείνοι που το αμέλησαν μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ANASTASIOY

toytoyzas2

 

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

sanidas

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

DAGDELENIS2

 

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

rodis2

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

XATZISTAMATIS NEW

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK