Μεγάλη Επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας !!! - Συλλήψεις για καλλιέργεια οπιούχας παπαρούνας
Καλλιεργητές οπιούχας παπαρούνας κανόνιζαν χωρίς ...την Ελληνική Αστυνομία... στο Νεοχωράκι της Θήβας.
Μία σημαντική ακόμα επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καταπολεμά την διάδοση των ναρκωτικών με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σημειώθηκε χθες (14/05/2018) στο Νεοχωράκι Θηβών, όπου μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι καλλιεργούσαν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος (παπαρούνες).
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών, μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στην κατοχή τους, εντόπισαν την φυτεία με τις οπιούχες παπαρούνες, έθεσαν τον χώρο σε διακριτική επιτήρηση και την κατάλληλη στιγμή έδρασαν συλλαμβάνοντας τους τέσσερις αλλοδαπούς που κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Πρόκειται για τρεις Ινδούς ηλικίας 58, 47, και 36 ετών και έναν Πακιστανό ηλικίας 28 ετών.
Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 3.700 οπιούχα φυτά ύψους από 30 - 120 εκ., τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, σε κατάλληλα περιφραγμένο και καμουφλαρισμένο χώρο. Μοναδική πρόσβαση υπήρχε μόνο από μία αποθήκη στην οποία διέμεναν οι καλλιεργητές.
Στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 3 νάιλον σακούλες που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών, συνολικού βάρους 8 Kg και 50 gr, τα οποία ήταν έτοιμα άμεση πώληση.
Επιπλέον αναζητείται για να συλληφθεί και ένας 64χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών στον οποίο ανήκε η αποθήκη και ο οποίος απασχολούσε παράνομα τους 3 αλλοδαπούς ως εργάτες, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα.
Την προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.