• Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο – Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

  Τι καιρό θα κάνει τον Δεκέμβριο – Πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

  Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 14:16

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Πού βρίσκονται οι Αλκυονίδες όπου οι σεισμολόγοι «βλέπουν» ισχυρό σεισμό τα επόμενα χρόνια

  Πού βρίσκονται οι Αλκυονίδες όπου οι σεισμολόγοι «βλέπουν» ισχυρό σεισμό τα επόμενα χρόνια

  Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 14:10

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κιβωτός του Κόσμου: Απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της ΜΚΟ με εντολή εισαγγελέα

  Κιβωτός του Κόσμου: Απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της ΜΚΟ με εντολή...

  Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 14:06

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κακοκαιρία ARIEL: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Κακοκαιρία ARIEL: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 09:58

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Σεισμός τώρα: Στο πόδι Αττική, Βοιωτία, Εύβοια - Έπεσε το Γεωδυναμικό

  Σεισμός τώρα: Στο πόδι Αττική, Βοιωτία, Εύβοια - Έπεσε το Γεωδυναμικό

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 20:32

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

lymperi banner new

Οι κλιματικές μεταβολές οδηγούν σε αύξηση ασθενειών

Οι κλιματικές μεταβολές οδηγούν σε αύξησ...
 

Όπως καρκίνος, καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης

 

 

Η περιβαλλοντική μόλυνση και η κλιματική αλλαγή αποτελούν πραγματικότητα και η διεθνής κοινότητα έχει πλέον αναγνωρίσει την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που παράγεται από τα ορυκτά καύσιμα θερμαίνει τον πλανήτη και αποσυντονίζει όλα τα οικοσυστήματα.

Η μέση θερμοκρασία έχει ήδη αυξηθεί κατά ένα βαθμό Κελσίου από το 1880, το επίπεδο της θάλασσας έχει ήδη ανέβει κατά 20 εκατοστά τα τελευταία 120 χρόνια και πλέον τα ακραία φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες, ξηρασίες, πυρκαγιές, αφρικανική σκόνη) γίνονται ολοένα και πιο συχνά και πιο έντονα.

Οι περιβαλλοντικές και κλιματικές μεταβολές οδηγούν σε αύξηση πολλών ασθενειών, όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και οι καρκίνοι κυρίως σε ευάλωτους πληθυσμούς, σε πανδημίες, σε οικονομική αστάθεια παγκοσμίως, σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και σε αύξηση των ενόπλων συγκρούσεων.

 

ΠΟΥ: Έρευνα δείχνει ότι η αύξηση της θερμοκρασίας από το 1970 έως το 2004 ήταν υπεύθυνη για 140.000 θανάτους ανά έτος

Έρευνα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας έδειξε ότι η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη από το 1970 έως το 2004 ήταν υπεύθυνη για 140.000 περισσότερους θανάτους ανά έτος παγκοσμίως. Δυστυχώς, το έτος 2010 οι θάνατοι αυξήθηκαν 400.000 και προβλέπεται ότι θα αυξηθούν σημαντικά έως το 2030. Η πανδημία COVID-19 εγκαινίασε την εποχή της κλιματικής ιατρικής και έδειξε με εμφατικό τρόπο ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να μεταβάλλει την άσκηση της ιατρικής στην καθ' ημέρα κλινική πράξη.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Ιατρικής. Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού «The Global Climate and Health Alliance», του οποίου η Ελληνική Εταιρεία Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Ιατρικής είναι επίσημο μέλος από το έτος 2020, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και της Επιστημονικής Ένωσης του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Η κλιματική αλλαγή μεταβάλλει την εκδήλωση και την αντιμετώπιση των ασθενειών
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η κλιματική αλλαγή μεταβάλλει την εκδήλωση και την αντιμετώπιση των ασθενειών σε κάθε σχεδόν ειδικότητα της ιατρικής καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα πρέπει να προετοιμαστούν οι δημόσιες δομές υγείας.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας ανάμεσα στους οποίους ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Χρούσος, ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, διευθύνων επιστημονικός σύμβουλος και διευθυντής Ινστιτούτου Έρευνας & Εκπαίδευσης του Ομίλου ELPEN κ. Κωνσταντίνος Στρατάκης, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Georgetown της Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, κ. Βασίλειος Παπαδημητρίου, ο καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, η καθηγήτρια Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Στείρωσης ΕΚΠΑ, κ. Σοφία Καλανταρίδου, ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ κ. Σπυρίδων Ντουράκης και ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 1.450 από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Χαιρετισμό απηύθυναν στην έναρξη του συνεδρίου η πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού «The Global Climate and Health Alliance» και τ. πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (American Public Health Association) Jenny Miller και η επίκουρη καθηγήτρια Επείγουσας Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Βοστώνη, ΗΠΑ, Renee Salas.

 

thebest

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 

Ελαιοτριβείο Πελώνης

ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

cameres stats crazynapofetured

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK