Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Πως διαμορφώνεται το σκηνικό μετά τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – Οι εφεδρείες του Παπανδρέου

 Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Πως διαμορφώνεται το σκηνικό μετά τη στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη – Οι εφεδρείες του ΠαπανδρέουΜε τη στήριξή του ο κ. Λοβέρδος διευκολύνει την πρόσβαση του κ. Ανδρουλάκη σε μια δεξαμενή ψήφων
που ξεπερνάει τους 69.000 ψηφοφόρους. Ποια στάση θα κρατήσουν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι. Θα ακολουθήσουν την επιλογή Λοβέρδου οι ψηφοφόροι του;
 Εν αρχή είναι η αριθμητική όταν πρόκειται για κάλπες εκλογών και από αυτό τον κανόνα δεν μπορεί να αποτελέσουν εξαίρεση οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

 

Δεξαμενή δεκάδων χιλιάδων ψήφων

Η σαφής και καθαρή δήλωση στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου στο Νίκο Ανδρουλάκη για το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά δίνει διαδικαστικό χαρακτήρα στις κάλπες της 12ης Δεκεμβρίου καθώς καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί τον κ. Ανδρουλάκη και ελαχιστοποιεί αν δεν μηδενίζει τις όποιες ελπίδες του Γιώργου Παπανδρέου για ανατροπή του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να δηλώνει ότι είναι προσωπική η ψήφος του στο Νίκο Ανδρουλάκη και πως ο ίδιος δεν μπορεί να καθοδηγήσει τις δεκάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων του στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι με τη δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος διευκολύνει την πρόσβαση του κ. Ανδρουλάκη σε μια δεξαμενή ψήφων που ξεπερνάει τους 69.000 ψηφοφόρους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης έχοντας λάβει πάνω από 97.000 ψήφους στον πρώτο γύρο έναντι 74.000 του κ. Παπανδρέου, διευκολύνεται στο να επιχειρήσει μια θεαματική διεύρυνση της διαφοράς των εννέα περίπου μονάδων (25.000 ψήφοι) και να καταγράψει όχι απλώς μια καθαρή νίκη αλλά έναν εκλογικό θρίαμβο.

Το κλειδί

Βέβαια το κλειδί που θα καθορίσει την τελική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος της 12ης Δεκεμβρίου ανάμεσα στους δύο μονομάχους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου είναι κατά πόσο και σε ποιο βαθμό οι ψηφοφόροι του Ανδρέα Λοβέρδου θα πάνε αυτή την Κυριακή στις κάλπες.

Είναι δύσκολο να αντλήσει ψήφους απ’ αυτή τη δεξαμενή ο κ. Παπανδρέου αλλά δεν είναι και εύκολο να κερδίσει όλους αυτούς ο κ. Ανδρουλάκης. Πάντως από χτες καταγραφόταν κλίμα υπέρ του κ. Ανδρουλάκη σε υποστηρικτές του κ. Λοβέρδου, με το σκεπτικό ότι το μήνυμα της 5ης Δεκεμβρίου είναι η «ανανέωση».

Το ερωτηματικό είναι πόσοι από τους ψηφοφόρους του κ. Λοβέρδου στον πρώτο γύρο θα ακολουθήσουν την επιλογή του πρώην υπουργού και πόσοι θα επιλέξουν την αποχή. Πάντως τα στελέχη και οι βουλευτές που στήριξαν στον πρώτο γύρο τον κ. Λοβέρδο θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Για παράδειγμα η Νάντια Γιαννακοπούλου εκφράστηκε υπέρ του κ. Ανδρουλάκη και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και άλλοι βουλευτές που στήριξαν στον πρώτο γύρο την υποψηφιότητα Λοβέρδου.

 

Κίνητρο

Ο κ. Λοβέρδος πάντως με τη δήλωσή του δίνει κίνητρο στους ψηφοφόρους του να προσέλθουν μαζικά στο β’ γύρο. Ο πρώην υπουργός μιλάει για σεβασμό της πλειοψηφίας της 5ης Δεκεμβρίου αλλά και του μηνύματος για δυναμική επαναφορά του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα με τη συμμετοχή περίπου 270.000 πολιτών και στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι «τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της».

Τουτέστιν, το μήνυμα Λοβέρδου προς τους ψηφοφόρους που στήριξαν την ατζέντα του (ατζέντα με πολλές αιχμές για τα εθνικά θέματα, την «προοδευτική κυβέρνηση» κλπ στις πολιτικές ατζέντες που εμφάνισαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Ανδρουλάκης) είναι πως για να παραμείνει ισχυρή αυτή η ατζέντα εντός του ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να έχουν μερίδιο συμμετοχής στη διαφαινόμενη νίκη του κ. Ανδρουλάκη.

 

Καμία έκπληξη

Η πλευρά Παπανδρέου έδειξε προετοιμασμένη για την κίνηση Λοβέρδου δηλώνοντας ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη η στήριξη στον κ. Ανδρουλάκη. Μάλιστα όπως αφήνεται να εννοηθεί και στην δήλωση Λοβέρδου, ο πρώην υπουργός αμέσως μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου επικοινώνησε με τον κ. Παπανδρέου και του ζήτησε να αποσυρθεί από το δεύτερο γύρο.

 

 


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK