Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Κορονοϊός :Πότε θα έρθουν τα νέα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Πώς ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή –Ποιοι αποφασίζουν | ΣΚΑΪ

 

 

Το χρονοδιάγραμμα για τους μαζικούς εμβολιασμούς

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Είναι γεγονός ότι η έλευση των εμβολίων για την Covid-19 είναι η ελπίδα για την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ την ίδια στιγμή έχει  δημιουργήσει μια παγκόσμια αγορά αξίας δεκάδων δισ. δολ. σε ετήσιες πωλήσεις για ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων νικητών, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα είναι η Moderna και η Pfizer οι οποίες χρεώνουν τον εμβολιασμό (και για τις δύο δόσεις) περισσότερα από 30 δολ το άτομο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η  Moderna ιδρύθηκε πριν από 11 χρόνια, δεν είχε ποτέ κέρδος και απασχολούσε μόλις 830 υπαλλήλους πριν από την πανδημία. Από την άλλη, η Pfizer έχει ρίζες  από το 1849, είχε καθαρό κέρδος 9,6 δισ. δολ. πέρσι και απασχολεί σχεδόν 80.000 υπαλλήλους.

Παράλληλα, άλλες εταιρείες, όπως η βρετανική-σουηδική AstraZeneca και η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson, έχουν δεσμευτεί να παράσχουν τα εμβόλιά τους σε μία μη κερδοσκοπική βάση έως ότου τελειώσει η πανδημία.

Το αν η αγορά παραμένει κερδοφόρα στο μέλλον θα εξαρτηθεί από το γεγονός εάν ο εμβολιασμός θα είναι τελικώς με μία εφάπαξ δόση -όπως ισχύει για την ιλαρά- ή εάν θα απαιτούνται τακτικοί εμβολιασμοί, όπως συμβαίνει με τη γρίπη.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Pfizer / BioNTech- εμβόλιο mRNA

Το εμβόλιο Comirnaty της Pfizer, που αναπτύχθηκε με την BioNTech της Γερμανίας, βασίζεται στο επανασχεδιασμένο messenger RNA. Ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε και πρέπει να αποθηκευτεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες (-70C). Οι κυβερνήσεις έχουν παραγγείλει περίπου 780 εκατ. δόσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ (200 εκατ. δόσεις για 3,9 δισ. δολ.) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (300 εκατ. δόσεις), ενώ οι 40 εκατ, δόσεις θα πάνε σε χώρες χαμηλού εισοδήματος μέσω της Οργάνωσης Covax. Κοστίζει 39 δολ (28 λίρες) για δύο δόσεις στις ΗΠΑ και περίπου 30 δολ. στην ΕΕ.

Οι αναμενόμενες πωλήσεις για την τρέχουσα περίοδο εκτιμώνται από 15 έως και 30 δισ. δολ.

Ο αναλυτής της Barclays Carter Gould προβλέπει πωλήσεις 21,5 δισ. δολ. το 2021, 8,6 δισ. δολ. το επόμενο έτος και 1,95 δισ. δολ. το 2023, με την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός θα είναι εφάπαξ.

Μoderna- εμβόλιο mRNA

Το εμβόλιο που παράγεται από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, με έδρα τη Μασαχουσέτη, πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία καταψύκτη (-20C). Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 17 εκατ. δόσεις, η ΕΕ αγόρασε 310 εκατ. δόσεις με προοπτική για άλλα 150 εκατ. εμβόλια το 2022, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει 300 εκατ. δόσεις. Η Ιαπωνία αγόρασε 50 εκατ. δόσεις. Η Moderna χρεώνει 30 δολ για τις απαιτούμενες δύο δόσεις στις ΗΠΑ και 36 δολ. στην ΕΕ.

 

Οι αναμενόμενες πωλήσεις για το 2021 αναμένεται ότι θα κυμανθούν από 18 δισ. δολ. έως 20 δισ. δολ . Η αναλύτρια της Barclays, Gena Wang, προβλέπει πωλήσεις 19,6 δισ. δολ. τη φετινή περίοδο, 12,2 δισ. δολ. το 2022 και 11,4 δισ. δολ. το 2023, υποθέτοντας επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο 48χρονος Stéphane Bancel, κατέχει το 9% των μετοχών της εταιρείας, η σημερινή αξία της οποίας είναι περίπου 5 δισ. δολ..

Johnson & Johnson -Εμβόλιο αδενοϊού

Πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τη Janssen στο Βέλγιο. Χρησιμοποιεί τον αδενοϊό-26, μια σπάνια παραλλαγή του κρύου ιού. Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου και μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου για τουλάχιστον τρεις μήνες. Έχει δεχθεί παραγγελίες από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο (30 εκατ. δόσεις συν την επιλογή για 22 εκατ.), την ΕΕ (έως 400 εκατ. δόσεις) και την Οργάνωση Covax (500 εκατ. δόσεις έως το 2022).

Οι αναμενόμενες πωλήσεις για το 2021 ανέρχονται σε έως 10 δισ. δολ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραγγείλει 100 εκατ. δόσεις, με την επιλογή να αγοράσει 200 εκατ. επιπλέον δόσεις με τιμή 10 δολ. εκάστη.

AstraZeneca-Εμβόλιο φορέα αδενοϊού

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία ψυγείου. Τα εμβόλια ιικών φορέων χρησιμοποιούν έναν αβλαβή ιό για να μεταφέρουν ένα κομμάτι γενετικού κώδικα στα κύτταρα. Έχει λάβει μεγάλες παραγγελίες από το Ηνωμένο Βασίλειο (100 εκατ.), την ΕΕ (έως 400 εκατ.), τις ΗΠΑ (300 εκατ.) και την Ιαπωνία (120 εκατ.).Αναμενόμενες πωλήσεις για το 2021 είναι από 2 δισ. δολ. έως 3 δισ. δολ.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Οι αναλυτές της SVB Leerink προβλέπουν πωλήσεις 1,9 δισ. δολ φέτος και 3 δισ. δολ. το 2022. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προμηθεύσει το εμβόλιο σε μη κερδοσκοπική βάση κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και χρεώνει 4,30 έως 10 δολ. για δύο δόσεις.

CoronaVac -Απενεργοποιημένο εμβόλιο ιών

Το CoronaVac έχει χορηγηθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές κινεζικές πόλεις από το περασμένο καλοκαίρι και εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή της Κίνας στις αρχές Φεβρουαρίου. Η Sinovac, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο, έχει συνάψει συμφωνίες με τη Βραζιλία, τη Χιλή, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Τον Ιανουάριο, η Τουρκία και η Ινδονησία ξεκίνησαν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η Sinovac σχεδιάζει επίσης να παρέχει 10 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε χώρες της Covax.

Η Sinovac λέει ότι μπορεί να παράγει περισσότερες από 1 δισ. δόσεις φέτος. Το εμβόλιο έχει τιμή 60 δολ. για δύο δόσεις σε ορισμένες κινεζικές πόλεις. Ο Ινδονησιακός συνεργάτης της Sinovac, Bio Farma, ο οποίος έχει παραγγείλει τουλάχιστον 40 εκατ. δόσεις, δήλωσε ότι θα κοστίσει 27,20 δολ. για δύο δόσεις σε τοπικό επίπεδο.

Gamaleya Institute / Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων-Εμβόλιο αδενοϊού

Αν και δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την ρυθμιστική αρχή της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Σλοβακία αγόρασαν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Συνολικά, περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, της Αλγερίας και του Μεξικού, το έχουν παραγγείλει. Η AstraZeneca δοκιμάζει έναν συνδυασμό δύο εμβολίων με το Sputnik.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Οι προγραμματιστές αγωνίζονται να παράγουν μαζικά Sputnik στη Ρωσία, αλλά η RDIF,  δήλωσε στους Financial Times τον περασμένο μήνα ότι είχε υπογράψει συμβόλαια με 15 παρασκευαστές σε 10 χώρες για την παραγωγή 1,4 δισ. δόσεων. Οι προγραμματιστές δήλωσαν ότι θα χρεώνουν 20 δολ. ή και λιγότερο για τις απαιτούμενες δύο δόσεις διεθνώς, αλλά θα το παρέχουν δωρεάν στη Ρωσία.

Novavax-Εμβόλιο ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης

Το εμβόλιο Novavax χρησιμοποιεί τμήμα μιας εργαστηριακής έκδοσης της πρωτεΐνης ακίδα του Sars-CoV-2. Η αμερικανική εταιρεία ελπίζει για κανονιστική έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες κατά το πρώτο φετινό  εξάμηνο. Έχει συμφωνήσει να παρέχει έως και 300 εκατ δόσεις, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου (60 εκατ. δόσεις), της ΕΕ, του Καναδά και της Αυστραλίας. Ελπίζει να παράγει 150 εκατ. δόσεις το μήνα και αναμένεται να είναι φθηνότερη από τους αντιπάλους της. Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία συμφώνησε να χρεώσει 3 δολ το εμβόλιο στην Αφρική. Το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία ψυγείου.

Η Novavax αναμένει να μπορεί να παράξει  2 δισ. δόσεις ετησίως έως τα μέσα του 2021, χάρη στη συνεργασία με το Serum Institute of India. Τα μεγαλύτερα οικονομικά κέρδη θα διατεθούν σε διαχειριστές κεφαλαίων όπως η Vanguard και η BlackRock, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της.

CureVac-εμβόλιο mRNA

Η CureVac αναμένει αποτελέσματα από το τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο CVnCov τον Απρίλιο και ελπίζει να λάβει έγκριση από την ΕΕ έως τον Ιούνιο. Η ΕΕ έχει προπαραγγείλει 225 εκατ. δόσεις με την επιλογή να αγοράσει άλλα 180 εκατ. εμβόλια. Σε αντίθεση με άλλα εμβόλια mRNA, η λήψη του CureVac μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία ψυγείου. Μαζί με την GSK, η οποία κατέχει σχεδόν το 10% της γερμανικής εταιρείας, επιδιώκει να αναπτύξει εμβόλια επόμενης γενιάς για τις πολλαπλές αναδυόμενες μεταλλάξεις του Covid-19 .

 

Η εταιρεία βιοτεχνολογία που είναι εισηγμένη στο Nasdaq στοχεύει να παράγει έως 300 εκατομμύρια δόσεις φέτος και 600 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Dietmar Hopp, ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού SAP. Κατέχει περισσότερο από το 80% της CureVac, η αξία της οποίας είναι 12 δισ. δολ.

 

 
 
 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Το αγαπημένο σας βιβλιοχαρτοπωλείο (1)

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

AliExpress WW

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK