KANTE MAΣ LIKE E-sterea.gr

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκαν 43 νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός έχει φτάσει 3562.
KANTE MAΣ LIKE E-sterea.gr
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναφέρεται πως ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού παραμένει 192 και δεν υπήρξε νέος θάνατος ασθενούς. Ωστόσο η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα έως τις 15:00 σήμερα και δεν περιλαμβάνουν την τελευταία εξέλιξη, δηλαδή τον θάνατο μίας 83χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο "Σωτηρία".
Σήμερα ανακοινώνουμε 43 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3562, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.
852 (23.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1936 (54.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 120 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.