tigkasnew

Προκήρυξη μαμούθ για 9.000 προσλήψεις στους δήμους – Το σημείο κλειδί στις νέες θέσεις

 DHMOSIOI YPALLHLOI
 
 

 

Θα στελεχωθούν πόστα 56 δήμους και 37 υπηρεσίες υπουργείου

Σχεδόν 9.000 θέσεις εργασίας ανοίγουν για ισάριθμους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Η προκήρυξη – μαμούθ αφορά θέσεις σε 56 δήμους όλης της χώρας αλλά και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωφελούμενοι από το νέο πρόγραμμα είναι κυρίως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πρόκειται για θέσεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας και η επιδότηση αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το σημείο – κλειδί της νέας προκήρυξης, εκτός από τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων είναι ότι όσοι προσληφθούν θα λάβουν αυξημένο μισθό ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Επιπλέον όφελος θα έχουν οι νέοι κάτω των 25 ετών που πληρώνονταν με βάση τον υποκατώτατο μισθό, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο υποκατώτατος καταργείται και εξισώνεται με τον κατώτατο.

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε 10 τομείς προτεραιότητας που έχουν να κάνουν με υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, στον ΟΑΕΔ και θα καταρτιστεί στη συνέχεια πίνακας κατάταξης ανέργων και θα γίνει η σύζευξη των ωφελουμένων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι είναι:

- άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,

- μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,

- άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,

- εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και

- άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2019 έχει δρομολογηθεί να ανοίξουν επιπλέον σχεδόν 12.500 θέσεις εργασίας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας. Δείτε εδώ 

Σε ποιους τομείς θα γίνουν οι προσλήψεις

Από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία και τις ανακοινώσεις της υπουργού, αναμένονται:

  • 2.000 θέσεις για ιατρικό προσωπικό. Ήδη τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
  • 600 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • 650 θέσεις διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας
  • 800 θέσεις στη Δικαιοσύνη – 700 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, όπως έχουν ζητηθεί και από το υπουργείο αλλά και 100 δικαστές από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
  • 1.000 προσλήψεις αποφοίτων από τις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών σε όλα τα σώματα των δυνάμεων στρατού και ασφαλείας
  • Οι 670 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ
  • 270 θέσεις στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με στόχο κυρίως τη στελέχωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων
  • 400 θέσεις για τη στελέχωση του ΟΑΕΔ
  • Οι 53 θέσεις που ανακοινώθηκαν χθες για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας
  • Οι περισσότερες από 200 θέσεις που ανοίγουν στα ΚΕΠ και Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών

Όπως έχει προαναγγελθεί και από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν δρομολογηθεί 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας. Από αυτές, οι 4.500 θα γίνουν μέσα στο 2019 και θα αφορούν τον κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Οι υπόλοιπες 10.500 θέσεις αναμένεται να ανοίξουν σταδιακά μέχρι και το 2021.

3.200 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι»

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τον περασμένο μήνα έφτασε στη Βουλή το σχέδιο για τη μετατροπή του προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» σε μόνιμο θεσμό του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, και όπως είχε εξηγήσει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, συστήνονται για πρώτη φορά μόνιμες θέσεις προσωπικού στους δήμους που είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, δηλαδή, περισσότερες από 3200 θέσεις μόνιμου σταθερού προσωπικού.

Επιπλέον 9.000 θέσεις σχεδόν θα ανοίξουν στους δήμους, για προσλήψεις ανέργων μέσω του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

TIGAS ANNA

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

lempesis

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK