tigkasnew

Δανειολήπτες στον Πρωθυπουργό !

xrei
 Όχι στο μονόπλευρο διάλογο με τράπεζες και άμεση λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ζητά με υπόμνημά του, το οποίο στάλθηκε σήμερα 18/10/2018 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κο Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρόεδρο της Βουλής, κο Νίκο Βούτση, στον Πρωθυπουργό, κο Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κομμάτων και άλλους θεσμικούς φορείς, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ).

Όχι σε πρακτικές τύπου «Χρηματιστηρίου ‘99»

Με το πολυσέλιδο υπόμνημα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου  ζητάει από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους Βουλευτές και από όλους τους θεσμικούς παράγοντες   να αναλάβουν πρωτοβουλίες κοινωνικού διαλόγου, κανονιστικών ρυθμίσεων ή και νομοθετικές πρωτοβουλίες για το μέλλον, για να διασφαλιστεί ότι οι Έλληνες πολίτες, υφιστάμενοι και μέλλοντες, δεν θα πέσουν θύματα αντίστοιχων πρακτικών τύπου «Χρηματιστηρίου ‘99». Παράλληλα, όπως οι ίδιοι καταλήγουν, δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από μια κοινωνική και δίκαιη λύση για τους χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να γίνουν βορά στα ξένα Funds και τα κερδοσκοπικά χρηματιστηριακά παιχνίδια.

 

Δανειολήπτες  - μετανάστευση & Brain Drain  !

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι εκπρόσωποι των καταναλωτικών οργανώσεων, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος των δανειοληπτών κος Παντελής Αντωνιάδης «…επικοινωνώ συχνά με χιλιάδες μέλη μας δανειολήπτες, οι οποίοι λένε: φεύγω από τη Χώρα ή ο γιος μου αναγκάστηκε ήδη να φύγει με 2 πτυχία μάλιστα, δεν αντέχεται άλλο αυτή η θηλιά στο λαιμό, ας σωθεί το παιδί μου τουλάχιστον!…»

Συγκεκριμένα, το πολυσέλιδο υπόμνημα επιχειρεί μια ιστορική, οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική καταγραφή του προβλήματος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός εκπρόσωπος των δανειοληπτών κος Μαρινάκος Μάριος.  Ενώ, ο ΣΥΔΑΝΕΦ επισημαίνει πως από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα αποδεικνύεται ως ανύπαρκτη η επικαλούμενη ζημιά των τραπεζών σε ενδεχόμενο οριστικής επίλυσης του ζητήματος για τα δάνεια με ρήτρα ξένου νομίσματος.

Απεναντίας, το μόνο που φαίνεται να διακυβεύεται, σύμφωνα με τους δανειολήπτες, είναι τα προσδοκώμενα τραπεζικά υπερκέρδη, που παράγονται από τη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας και τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια.

«…Ζητάμε από Εσάς, δυο πράγματα, μόνον.
Αφενός να μετουσιώσετε σε πράξη την κοινωνική σας ευαισθησία και να βρείτε τρόπους ανακούφισης του οικονομικού πόνου που βιώνουν 70.000 περίπου οικογένειες και περίπου 280.000 άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι σε τέτοιου τύπου δάνεια. Τούτο δεν απαιτεί ανάλωση πολιτικού κεφαλαίου. Απαιτεί μόνο φαντασία και πολιτική βούληση. Αφετέρου, ζητάμε να διασφαλίσετε ότι δεν θα πάνε χαμένα τόσα χρόνια προσπάθειας και δεν θα επιτρέψετε να διατηρηθούν σε ισχύ πρότυπα, πρακτικές και προϊόντα που υπονόμευσαν και ενδέχεται να υπονομεύσουν και στο μέλλον τους θεσμούς της χώρας, την ισχύ της εθνικής οικονομίας και την κυριαρχία της χώρας.
Αυτή η στιγμή είναι ιδανική. Τώρα που η χώρα ανάκτησε την κυριαρχία της, όπως, άλλωστε, ανέφερε και ο κος Πρωθυπουργός, είναι η ιδανικότερη στιγμή για να λύσουμε μόνοι μας και ριζικά τα κακώς κείμενα και να θέσουμε τα θεμέλια μιας υγιέστερης οικονομίας, μιας δικαιότερης κοινωνίας, μιας ανεξάρτητης και αυτοδύναμης χώρας…»

Δείτε όλο το υπόμνημα εδώ :
http://www.daneiachf.gr/files/daneiachf/draseis/YPOMNIMA%20PANELLINIOY%20SYLLOGOY%20DANEIOLIPTON%20ELBETIKOY%20FRAGKOY.pdf


ANASTASIOY

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

XATZISTAMATIS NEW

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

toutouzas1

 

lempesis

koropouli2

Πνευματικά Σοκολατάκια

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK