Booking.com

 

banner 971x375 okmikro

Κερκυραίος κάνει Ρόμπα τον Γιούνκερ!

priftis

Κερκυραίος με Επιστολή του Εκθέτει τον Γιούνκερ για το Μεταναστευτικο Πρόβλημα στην Ελλάδα,Αναγκάζοντας τον να του Απαντήσει Με το Ζόρι! Γιατί ζητά την Παραίτηση του Επιτρόπου της ΕΕ για την Μεταναστευτική Πολιτική, Δημήτρη Αβραμόπουλου!

Ο Σπύρος Πρίφτης, απέστειλε μια επιστολή την 1η Μαρτίου 2016, στον Προεδρο της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πολιτική της ΕΕ, στο κρίσιμο θέμα της μετανάστευσης, αλλά και την καταγγελία του για τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων κρατών μελών, κυρίως η ομάδα των χωρών του Visegrad, που αποτελείται από τις Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία ,Τσεχία, Αυστρία,εναντίον της Ελλάδας!

Απάντηση όμως δεν πήρε, γι αυτό και υπέβαλε καταγγελία στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή στις 29 Ιουνίου 2016, κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστε να του χορηγηθεί μια απάντηση, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής έκανε δεκτό άμεσα το έτοιμα του Σ.Πρίφτη, και του απάντησε οτι: Η ΕΕ θα πρέπει να απαντήσει στον καταγγέλλοντα. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Διαμεσολαβητή, ήρθα σε επαφή με τις υπηρεσίες του ιδρύματος, προκειμένου να διερευνήσουν τη δυνατότητα εξεύρεσης ταχείας λύσης για την καταγγελία σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο,οταν η ΕΕ μας ενημερώσει για τη θέση της!

Η Επιστολή του Σ.Πρίφτη στον Προεδρο Γιούνκερ!

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λυπάμαι βαθύτατα για την πλήρη αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα των προσφύγων, όχι μόνο για την ΕΛΛΆΔΑ,αλλά και για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Χωρίς μια κοινή και συνεκτική πολιτική τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων κρατών μελών, παρακολουθούμε την απόλυτη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Προεδρία σας να παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν, και να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων κρατών μελών, έναντι άλλων, όπως για παράδειγμα οι επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδας, με την προσπάθεια κλείσιμο των συνόρων,προκειμένου να εγκλωβιστούν χιλιάδες των μεταναστών στην ΕΛΛΆΔΑ.

Η πρόσφατη συμφωνία ΝΑΤΟ- ΕΕ, για κοινές ναυτικές περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αποδεικνύουν την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και τις αρμόδιες υπηρεσίες ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η Frontex, να σταματήσει και να αποτρέψει τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη.

Η παραχώρηση προς το ΝΑΤΟ για την προστασία των συνόρων της ΕΕ, είναι η αποτυχία της ίδιας της ΕΕ, δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ παραμένει ένας οργανισμός που δεν συνδέονται με την ΕΕ. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα, με τις πράξεις τους να είναι σκόπιμη κατά της Ελλάδα και την ΕΕ.

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι κατηγορούν την Ελλάδα οτι δεν μπορεί να φρουρούν τα σύνορα με την Τουρκία, και σκόπιμα φροντίζει να αφήσει τους πρόσφυγες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα,με τα κράτη μέλη της ΕΕ να θέλουν να πριμοδοτήσουν με 3 δισ την Τουρκία, με το πιο παράλογο και εξωφρενικό, οι Τουρκία θα πρέπει να συμβάλλει στις κοινες περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για να σταματήσει τους μετανάστες που προέρχονται από το έδαφος της , με προορισμό την Ελλάδα; ( δηλαδή η Τουρκία επιβλέπει τον ιδιον τον εαυτό της; Αυτό είναι μια τρέλα!)

Δυστυχώς, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος αρμόδια τις υπηρεσία της ΕΕ για την μεταναστευτική πολιτική, έχει αποτύχει πλήρως, και θα πρέπει να παραιτηθεί! Δεν θεωρείται επιτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ήρθαμε πολύ κοντά στην διάλυση της Συνθήκης του Σένγκεν,αν και αυτο τελικά δεν συνέβη! Εάν δεν υπάρχουν περισσότερες ενεργές πρωτοβουλίες κ. Πρόεδρε από εσάς, και από κοινού με τα μέλη της ΕΕ, θα θέσετε σε κίνδυνο την υπαρξιακή κατάσταση της ΕΕ.

Η ΕΕ δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά μια οικονομική Ένωσης,του τύπου ΕΟΚ, αλλά να λειτουργήσει ως πραγματική Ένωσης, ανεξάρτητα από τα εθνικά συμφέροντα των μελών χωρών.

Κ. Πρόεδρε, σας καλώ να κυρήξετε την Ελλάδα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όχι μόνο για το πρόβλημα των προσφύγων, αλλά και για τα κοινωνικά προβλήματα της Ελλαδας οπως είναι η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού μετά την εφαρμογή του μνημονίου. Φοβάμαι ότι η ΕΛΛΆΔΑ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση ,και χρειάζεται όσο το πιο δυνατό γρηγορότερα, ενα αντίστοιχο νέο σχέδιο βοήθειας MARSHALL, πριν ειναι πολύ αργά!

Η Απάντηση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ εκ μέρους Γιούνκερ ,στον Σ.Πρίφτη!

Αξιότιμε κύριε Πρίφτη,
Η Υπηρεσία μας έχει κληθεί να απαντήσει στο μήνυμά σας εκ μέρους του κ Juncker.
Πρώτα απ ‘όλα, παρακαλώ να δεχτείτε τη συγνώμη μας για την απάντηση με τέτοια καθυστέρηση.

1 δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σας, σχετικά με την ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης –
μαζί με τα θεσμικά της όργανα-κράτη μέλη να ενεργούν με ενότητα και σήμερα.Ο Πρόεδρος Juncker μίλησε θερμά για αυτό το έργο στά μέλη της Ένωσης, σε ομιλίας του στις 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Στο χρόνο και από την στιγμή που απευθύνατε το μήνυμά σας προς τον Πρόεδρο Juncker, οι Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει κινηθεί αρκετά γρήγορα μπροστά για τη διαχείριση της μετανάστευσης, και πολλά από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ.

Από το Μάρτιο, έχουμε εργαστεί για να κλείσει η Βαλκανική μεταναστευτική διαδρομή, η οποία έχει θέσει μια μεγάλη πίεση στην Ελλάδα.Έχουμε ασχοληθεί με τα όρια του Οργανισμός Frontex, το οποίο σας αναφέρω:Οτι πρέπει να ενισχυθούν, και θα ενισχυθούν, ωστε να μετατραπούν σε ένα Λιμενικο Σώμα των ευρωπαϊκών πραγματικών Συνόρων!

Είμαστε επίσης, εκ νέου σε σκέψη, μιας εξ ολοκλήρου αλλαγής κλίμακας των παραδοσιακών μοντέλων συνεργασίας για την ανάπτυξη. Αυτός ο νέος τρόπος σκέψης θα υποστηρίζεται από ένα φιλόδοξο Εξωτερικό Σχέδιο Επενδύσεων, προκειμένου να κινητοποιήσει και να δημιουργήση επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες τρίτες χώρες, έτσι ώστε να πάρουν μια πραγματική ευκαιρία για την οικοδόμηση σταθερών χωρών,με καλές προοπτικές για τη ζωή των πολιτών τους, αντί να ξεκινήσουν επικίνδυνη ταξίδια πέρα από τη θάλασσα.

Σας ευχαριστώ επίσης για τα επιχειρήματα που παρουσιάζεται σχετικά με το ρόλο του
ΝΑΤΟ και της Τουρκίας στην κρίση της μετανάστευσης. Τα ζητήματα αυτά αξίζουν μια σοβαρή δημόσια συζήτηση!

Σας ευχαριστώ και πάλι για το αποφασιστικό και κρίσιμο ενδιαφέρον σας
για τις προκλήσεις που όλοι θα πρεπει να αντιμετωπίζουμε μαζί.
Με φιλικούς χαιρετισμούς, leonello GABRICI

Το συμπέρασμα: Αν και βγαίνουν αρκετές νεες ειδήσεις για τις ενέργειες και δράσεις που έχει σκοπό να πραγματοποιήσει η ΕΕ, αν και πολύ αργά-καθυστερημένα, εντούτοις δικαιωνεί πλήρως τον Σ.Πρίφτη και αυτά που γράφει στην επιστολή του, παρόλο που προσπάθησαν να μην του απαντησούν, ώστε να μην ταράξουν τα νέρα με τις χώρες του Visegrad,και πληγώσουν,κατ εμέ ρεζιλευτούν,διότι πως θα φαινόταν στον Κόσμο όλον, ότι μια ολοκληρη ΕΕ, συμφωνεί με τα λεγόμενα ενος απλού Έλληνα πολίτη! Το θέμα είναι….υπάρχει Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών?Και τι κάνει!

Σπύρος Πρίφτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK