Booking.com

 

Πως λειτουργεί η διαφήμιση Google;

 

Πως λειτουργεί η διαφήμιση Google; 

google

Όποιος σερφάρει στο διαδίκτυο –δηλαδή σχεδόν όλοι οι ιδιώτες- είναι εξοικειωμένος με την αναζήτηση πληροφοριών στην Google και αλληλένδετα με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται μαζί. Έχει υπολογιστεί πως κάθε δευτερόλεπτο γίνονται 2.3 εκατομμύρια αναζητήσεις στην Google και η πλειοψηφία των σελίδων αποτελεσμάτων εμπεριέχουν Διαφήμιση Google. Αυτός ο τύπος διαφημίσεων ήρθε για να ανταγωνιστεί και σε πολλές περιπτώσεις ν’ αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς τύπους διαφημίσεων. Η διαφήμιση Google ή διαφήμιση Adwords χορηγείται από τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους στοχευμένα. Όταν λέμε στοχευμένα, εννοούμε πως μέσω του αλγόριθμου γίνεται μια ποιοτική κίνηση των δημοσιεύσεων, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή οι χρήστες/ιδιώτες που αναζητούν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες με τις επιχειρήσεις που χορηγούν μια διαφήμιση Google. 

 

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πως λειτουργεί η διαφήμιση Google ή διαφήμιση AdWords, και γιατί είναι ωφέλιμο για την επιχείρησή σας να κάνει μια. Στη συνέχεια θα μάθουμε τι σημαίνουν οι έννοιες κλειδιά SEO, CPC, Impressions, Optimization και διαφήμιση Google Adwords. Στην ουσία, είναι όλα συστατικά μιας επιτυχημένης προωθητικής στρατηγικής και καλό είναι να τα γνωρίζετε προτού επιλέξετε το διαφημιστικό πακέτο που ταιριάζει στη φυσιογνωμία της εταιρείας σας και στις εμπορικές σας ανάγκες. 

Τι είναι μια Διαφήμιση Google Adwords; 

 

Η Google προσφέρει μια σειρά από διαφημιστικά πακέτα που εμφανίζονται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της Google, τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου. Υπάρχουν δύο τύποι πληρωμένων διαφημίσεων Google,  με τον έναν να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων, ως φυσικός/οργανικός σύνδεσμος (link) και ο άλλος εμφανίζεται στην βάση των αποτελεσμάτων. Οι πληρωμένες διαφημίσεις εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων και έχουν ένα πράσινο πλαίσιο γύρω τους. Λέγονται οργανικοί σύνδεσμοι, γιατί προήλθαν από την άμεση αναζήτηση των χρηστών. Επιπλέον, αν επιλέξετε το AdSense, οι διαφημίσεις σας θα εμφανιστούν σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα σε μια ιστοσελίδα. Σε αυτό το σημείο να προσέξουμε να μην συγχέουμε την Διαφήμιση AdWords με τα διάφορα web banners που μπορεί κάποιος να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του. 

 

Γιατί εμφανίζεται μια διαφήμιση Google Adwords

 

Η μέθοδος που ακολουθεί μια διαφημιστική καμπάνια της Google βασίζεται στις λέξεις-κλειδιά (keywords), τις οποίες οι διαφημιστές/αρθρογράφοι επιλέγουν βάσει των προτιμήσεων των χρηστών/ιδιωτών, κατά την αναζήτηση τους. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν συνήθως το προϊόν ή την υπηρεσία που αναζητά κάποιος χρήστης. Για παράδειγμα, αν πατήσει κάποιος στην μπάρα αναζήτησης «τιμές led», θα εμφανιστούν στη σελίδα των αποτελεσμάτων διάφορες ιστοσελίδες εταιρειών που πουλάνε led προϊόντα. Όπως καταλαβαίνετε θα εμφανιστούν πάνω-πάνω, οι επιχειρήσεις που έχουν χρηματοδοτήσει μια διαφήμιση Google. 

 

Τι σημαίνει SEO; 

 

Σε απλά ελληνικά, το SEO ή Search Engine Optimization είναι μια μηχανή αναζήτησης που φέρνει στις πρώτες θέσεις την δουλειά σου, μέσα από τις επιλεγμένες λέξεις κλειδιά, που δεν είναι παραπάνω από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα έχεις απορήσει πως έχουν δημιουργηθεί οι τάσεις στο διαδίκτυο, οι προτάσεις αναζήτησης, ή πως διαβάζονται περισσότερο κάποια άρθρα σε σχέση με άλλα, που έχουν φτωχότερη SEO απόδοση. Ακόμα κι αν είσαι αρχάριος όμως στο blogging, ή στην αρθρογραφία σε ιστοσελίδες, το SEO είναι η πρώτη λέξη που θα χρειαστεί να εντάξεις στο λεξιλόγιό σου. Προτού λοιπόν ασχοληθείς επαγγελματικά με την προώθηση SEO, πρέπει να μάθεις πως θα γίνεις καλός στην επιλογή των λέξεων-κλειδιών σου και πως θα τις αξιοποιήσεις στρατηγικά και συντακτικώς σωστά μέσα στο κείμενό σου.

 

Τι είναι τα Impressions; 

 

Το Page impressions είναι σε απλά λόγια οι προβολές σελίδων του site σας. Δηλαδή, κάθε φορά που ένας χρήστης βλέπει μια σελίδα, αυτό καταγράφεται ως ένα impression. Παρόλα αυτά, από μόνο του το γεγονός ότι έχετε αρκετά page impressions, δε σημαίνει ότι το site σας έχει σχεδιαστεί καλά ή ότι είναι εύχρηστο. 

 

Τι σημαίνει CPC

 

CPC (Cost Per Click) είναι μια συντομογραφία που σημαίνει κόστος ανά κλικ, για μια χορηγούμενη διαφήμιση Google. Το CPC ορίζει πόσο μεγάλες θα είναι οι απολαβές ενός διαφημιστή, καθώς αυτές καθορίζονται από τα κλικ που θα κάνουν οι χρήστες στην ιστοσελίδα του. Για παράδειγμα, ένας διαφημιστής μπορεί να έχει τοποθετήσει ένα σύντομο άρθρο ή μια εικόνα ως διαφήμιση στην ιστοσελίδα του. Κάθε φορά που ένας επισκέπτης κλικάρει μια από αυτές τις διαφημίσεις

 

Η Adwords Auction

 

Μη νομίζετε πως είναι εύκολο να πάει καλά μια διαφήμιση Google αν αυτή την δεν έχει να επιδείξει ένα ποιοτικό περιεχόμενο. Οι διαφημίσεις AdWords δουλεύουν με ένα σύστημα «δημοπρασίας», όπου λαμβάνει χώρα κάθε φορά που ένας χρήστης/ιδιώτης κάνει μια αναζήτηση. Για να «νικήσεις» σε αυτό το παιχνίδι, και να δεις την ιστοσελίδα σου να ανεβαίνει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, χρειάζεται να φροντίσεις την οπτικοποίηση του δημοσιευμένου σου υλικού, με μια προσεγμένη διάταξή του και με λέξεις κλειδιά. Αυτές θα πρέπει να περιγράφουν τα προσφερόμενα προϊόντα ή υπηρεσίες και ταυτόχρονα να συνάδουν με τις πιο συχνές λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι ιδιώτες που αναζητούν αυτό που χρειάζονται στην Google μηχανή αναζήτησης. Η επιτυχημένη οπτικοποίηση του υλικού σας επηρεάζει και τον ρυθμό των κλικ που κάνουν οι χρήστες. 

 

Πόσο κοστίζει μια διαφήμιση Google; 

 

Το κόστος που έχει μιαδιαφήμιση Google AdWords ποικίλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως την ανταγωνιστικότητα των λέξεων-κλειδιά (keywords) και γενικότερα της επιχείρησης, της γεωγραφικής σας τοποθεσίας και της ποιότητας της διαφημιστικής σας καμπάνιας. Όπως είναι λογικό, δεν ισχύουν τα ίδια κόστη για όλων των ειδών των διαφημιστικών προωθήσεων κι οφείλουμε να σχεδιάσουμε μια καμπάνια που θα συνάδει με το «μέγεθος» της προβολής που χρειάζεται η επιχείρησή μας. Μην προβείτε σε καμία διαφήμιση αν δεν είστε σίγουροι πως έχετε να επιδείξετε ένα ανταγωνιστικό υλικό στηριγμένο στους μηχανισμούς που αναλύσαμε παραπάνω. 

 

Η Think Tank είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο του internet marketing, προσφέροντας τεχνογνωσία, εξατομικευμένες προσφορές και συμβουλές, δημιουργικότητα κι όρεξη στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να έχουν μια δυναμική εικόνα στο διαδίκτυο. Οι εξοικειωμένοι κι επιδέξιοι συνεργάτες της Think Tank μπορούν ν’ αναλάβουν την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, την προώθηση ιστοσελίδων, διαφήμιση Google AdWords ή διαφήμιση youtube. Μπορείτε ν’ απευθυνθείτε σε αυτούς για να σας προσφέρουν την τεχνογνωσία και το δημιουργικό τους πνεύμα με συγκεκριμένες κι αποτελεσματικές προτάσεις για εσάς και τις επιχειρήσεις σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για εκφράσετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που χρειάζεστε. 

 

Συμπερασματικά, σε αυτό το άρθρο είδαμε κάποια βασικά πράγματα για το πώς λειτουργεί μια διαφήμιση Google, πως γίνεται η διάταξη ενός κειμένου βάσει keywords (λέξεις-κλειδιά), τι είναι τα SEO και μπορούν να συμβάλουν στην ανάδειξη μιας ιστοσελίδας ή μιας επιχείρησης. Έχοντας μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο μπορείτε να ασχοληθείτε περαιτέρω δίνοντας μια νέα δυναμική στις γνώσεις και στις υπηρεσίες σας. 

 

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 
ΚΤΗΜΑ ΛΥΜΠΕΡΗ

Αγγελία εργασίας στην Περιοχή Θήβας - Εύβοιας

verykokos

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Διαχείρισης Αποθήκης Μαρμάρων

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lefkiano

parostop

camora

 

KTEL THIVAS

 

 

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
 

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK