banner 1280x290 new

"Τι ακριβώς είναι αυτό που μας εκπλήσσει;"

Τι ακριβώς είναι αυτό που μας εκπλήσσει; Ότι οι Τούρκοι ζουν με δανεική ιστορία και πολιτισμό; Ότι οικειοποιούνται ξένη γη, ξένη ιστορία και μνημεία; Μα αυτό κάνουν αιώνες τώρα. Ζουν με δανεικά γιατί ακριβώς αδυνατούν να παράξουν κάτι ολότελα δικό τους. Κάτι που θα υπάρξει ως η ουσιαστική προσφορά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δυστυχώς ο μόνος τρόπος που γνωρίζει το Τουρκικό έθνος να βηματίζει στην ιστορία είναι η πολεμική επιβολή της δύναμης, της βίας και του αίματος.

Στο ποσοστό που αισθάνομαι απόλυτα αδύναμος εσωτερικά έχω ανάγκη να φαίνομαι ισχυρός εξωτερικά. Ένα αιώνιο πολιτισμικό κόμπλεξ δεν αφήνει την Τουρκία να κοιτάξει το μέλλον. Γυρίζει διαρκώς το βλέμμα της στο παρελθόν. Γιατί εκεί είναι το ενοχικό της τραύμα.

Δεν είναι λίγο να ξυπνάς καθημερινά αιώνες τώρα γνωρίζοντας ότι τα πάντα γύρω σου δεν σου ανήκουν. Αυτή είναι μια συλλογική ενοχή και μην την καταφρονούμε καθόλου. Διότι αυτό το κόμπλεξ και η ενοχή της Τουρκίας την οδηγεί να καταστρέφει αυτά που ποτέ δεν μπόρεσε να φτιάξει.

Αλλά αλήθεια, τι ακριβώς μας εκπλήσσει; Ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα της Αγίας Σοφίας; Γιατί πότε πήραν για θέματα του Ελληνισμού, οργανωμένα, σθεναρά, τολμηρά και ξεκάθαρα; Η Σμύρνη δεν θα είχε καεί ποτέ εάν το είχαν πράξει. Μακάρι να συμβεί τώρα. Το θέλω και το εύχομαι.

Τι ακριβώς μας εκπλήσσει ότι ο Πάπας μόλις και μετα βίας, μας είπε ότι «είναι στεναχωρημένος», λες και μιλούσε για το πρωτάθλημα που έχασε η ποδοσφαιρική του ομάδα; Ακόμη και ο Ιταλικός τύπος δε μπορεί να ερμηνεύσει την σιωπή του κατα τα αλλά λαλίστατου Ποντίφικα.

Τι ακριβώς μας εκπλήσσει ότι το ομόδοξο ξανθό γένος της Ρωσίας, για ακόμη μια φορά μας αδειάζει αφού επισήμως το Κρεμλίνο αναφέρει, ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας, είναι κυριαρχικό δικαίωμα και εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας;. Μα εάν δεν κάνω λάθος ακόμη δεν τους περιμένουμε να μας ελευθερώσουν από τον οθωμανικό ζυγό; Και ποτέ βέβαια δεν ήρθαν. Για να μην αναφερθώ στο Ποντιακό ζήτημα, στο όραμα του Πατριαρχείου Μόσχας περί της Τρίτης Ρώμης και αλλά πολλά. Αυτά είναι καλό να τα βλέπουν όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί φασίζοντες κύκλοι στην Ελλάδα, που σχεδόν έχουν αγιοποιήσει τον Πούτιν και την πολιτική του. Μόνο το μυαλό ενός φασίστα μπορεί να τα κάνει αυτά.

Και ας έρθουμε τώρα στα δικά μας. Τι ακριβώς μας εκπλήσσει όσον αφορά τις αντιδράσεις της σύνολης πολιτικής ηγεσίας μας; Η χαλαρότητα; Μα για να υποστηρίξεις κάτι με σθένος πρέπει πρώτον να το γνωρίζεις και δεύτερον να το πιστεύεις. Να αποτελεί όραμα σου.Είστε σίγουροι ότι οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν σαφή αντίληψη περί Ρωμιοσύνης, Βυζαντίου, Εκκλησίας, και ρωμαικου πολιτισμού; Εγώ πάντως έχω μεγάλες αμφιβολίες.

Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία ότι εάν ολοκληρωθεί αυτή η κίνηση από πλευράς Τουρκίας, θα είναι ένα τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εθνικό αυτογκόλ. Διότι θα εγκλωβίσει την Τουρκία σε μια απύθμενη εσωστρέφεια που στο τέλος θα την καταστρέψει. Μόνοι τους θα καταστραφούν αφού αδυνατούν αιώνες να μετατρέψουν την συλλογική ενοχή του κατακτητή σε δημιουργία και ανοιχτότητα. Κι αυτό είναι πνευματικός νόμος. Όταν δεν σέβεσαι την Γη που πατάς σε «εκδικούνται» οι αιώνες.

π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

pitbulneobrosta

parostop

logo kritikos
ΘΗΒΑ - ΠΑΡΟΣ

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

anakainiseis

camora

 

monomaxoi2

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

remos

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑDIKIGOROS2 E STEREA.GR LOGO
theseis ergasias

aggelies

 

 

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK