• ❄️⚠️Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Βοιωτία,Φθιώτιδα και Εύβοια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (Χάρτες)❄️⚠️

  ❄️⚠️Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Βοιωτία,Φθιώτιδα και Εύβοια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία...

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 18:26

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κορονοϊός :Που εντοπίζονται τα 101 κρούσματα σε Βοιωτία και σε όλη τη Στερεά

  Κορονοϊός :Που εντοπίζονται τα 101 κρούσματα σε Βοιωτία και σε όλη τη Στερεά

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 15:59

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κλειστά σχολεία αύριο (24/1): Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας (ΛΙΣΤΑ)

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 15:32

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • ⚠️❄️ Βοιωτία – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Βοιωτία - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (Χάρτης)⚠️❄️

  ⚠️❄️ Βοιωτία – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την...

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 11:00

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Στερεά: Που χρειάζονται αλυσίδες (συνεχής ενημέρωση)

  Στερεά: Που χρειάζονται αλυσίδες (συνεχής ενημέρωση)

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 10:22

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

NEO B2

Booking.com

 

5 Ιουνίου. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!! Μας αφορά όλους!!

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από το 1974, ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τόσο για να ενημερώσει για τα σοβαρά προβλήματα που απειλούν να καταστρέφουν όλο και περισσότερο το περιβάλλον μας, όσο και για να ευαισθητοποιήσει όλους τους πολίτες για την προστασία του και την ομαλή συνύπαρξή τους.

 

 

Με τον όρο περιβάλλον, επικαλούμαστε τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας, τα φυσικά αγαθά του, το νερό και τον αέρα που τον περιβάλλουν, αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ζωές μας και βασικές ανάγκες που θεωρούμε αδιανόητη την απώλειά τους.


Οι λόγοι που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον με σκοπό την σταδιακή και συγχρόνως καταστροφική του αποικοδόμηση είναι αρκετοί, σοβαροί και σε πολλές περιπτώσεις δύσκολα αναστρέψιμοι…

 

Με την πάροδο των χρόνων, την εξέλιξη και την εκτόξευση της τεχνολογίας, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν επιβαρύνοντας το περιβάλλον είναι αναρίθμητα. Ενδεικτικά, αναφέρω επιγραμματικά κάποια, τα οποία είναι σε όλους μας γνωστά.

 


Η μακροχρόνια τρύπα του όζοντος που συνεχώς διογκώνεται, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη, σε συνδυασμό με τη παρατεταμένη ρύπανση των κατά κύριο λόγο θαλάσσιων υδάτων, αποτελούν μέγιστο κίνδυνο τόσο για το ανθρώπινο είδος, όσο και για το ζωικό και θαλάσσιο κόσμο.


Επιπροσθέτως, απόρροια της ανθρώπινης δραστηριότητας σε συνδυασμό με τη βιομηχανική επανάσταση που αποτελούν τροχοπέδη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, μπορούν να θεωρηθούν η αποψίλωση των δασών, η όξινη βροχή, η υποβάθμιση της γης με σκοπό την ερημοποίησή της, η κλιματική αλλαγή που επιφέρει με επιταχυνόμενη μαθηματική ακολουθία την τήξη των πάγων στους πόλους, αλλά και η συνεχόμενη εξαφάνιση ειδών του ζωικού βασιλείου, με ραγδαία επιδείνωση τις πρόσφατες πυρκαγιές του Αμαζονίου.

 


Προβλήματα υπαρκτά που θα έπρεπε να αναλογιζόμαστε σε κάθε μας βήμα και να πορευόμαστε με γνώμονα πάντα τη μη δημιουργία νέων και την ταχύτερη επίλυση όσων με τη συνεισφορά και τη συμβολή μας μπορούμε να επισπεύσουμε.

 


Καλούμαστε σήμερα, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και κάθε ημέρα να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον, για τους οποίους ευθυνόμαστε άμεσα και έμμεσα και εμείς οι ίδιοι! Λόγου χάριν, τα νούμερα που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην αναγκαιότητα της επί του πρακτέου βοήθειας προς τον πλανήτη μας, είναι πραγματικά υπέρογκα. Αναφορικά, κάθε χρόνο, σχεδόν 1.000.000 είδη απειλούνται με εξαφάνιση και 7.000.000 ζωές χάνονται λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Τα περιθώρια στενεύουν και μας επιβάλλουν να αλλάζουμε συνήθειες, συνδράμοντας έτσι προς τη καλή λειτουργία του περιβάλλοντος. Αναθεωρώντας επιβλαβή προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, ενστερνιζόμενοι την κατ’ εξακολούθηση ανακύκλωση προϊόντων, αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες και υιοθετώντας βιώσιμες συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον, συμβάλλουμε θετικά στην προστασία του και τη διατήρηση μιας αξιοπρεπούς εξελικτικής πορείας.


Επιπλέον, απορρίπτοντας σταδιακά κάθε είδους επιβλαβείς αγοραστικές συνήθειες, προστατεύοντας και πολλαπλασιάζοντας ότι πράσινο πόρο μας έχει απομείνει και λαμβάνοντας ουσιαστική χειρονομία σε κάθε πρόγραμμα για την ενημέρωση, την υπεράσπιση και τη φροντίδα του πλανήτη μας, γινόμαστε άξιοι υποστηρικτές και συνειδητοί υπερασπιστές του πλανήτη μας.


Τέλος η έμπρακτη συνδρομή μας σε οικολογικές – περιβαλλοντικές οργανώσεις και η ουσιαστική ενημέρωση ιδιαίτερα των νέων στα σχολεία, συνδράμει στη διεύρυνση των ορίων της ενημέρωσης και επιφέρει θεμιτά αποτελέσματα.

 Με κάθε μέτρο πρόληψης που θα υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας, συμβάλλουμε ενεργά και δραστηριοποιούμαστε υπεύθυνα, έναντι των ραγδαίων επιπτώσεων που συντελούνται, μεταλλάσσοντας, βελτιώνοντας και μεταβολίζοντας κάθε φυσικό πόρο.


Ώρα να ανασκουμπωθούμε, να λάβουμε ενεργή και έμπρακτη δράση. Αναλογιστείτε ότι κάθε άπραγη ημέρα, είναι χαμένη ημέρα, είναι χρόνος που μας στερεί τη δυνατότητα να ζήσουμε σε έναν καθαρό και υγιή πλανήτη προσφέροντάς μας τα μέγιστα των δυνατοτήτων του.


Δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι σκόρπιες σκέψεις. Είναι ιδανικά που πρέπει άμεσα να υλοποιήσουμε. Είναι καθήκον όλων μας. Πρόκειται για μάχη ζωής. Δεν είναι ο καθένας μόνος του σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα κοινό στόχο. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!


Κατερίνα Σιδέρη

 

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

aggelies2

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK