• ❄️⚠️Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Βοιωτία,Φθιώτιδα και Εύβοια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (Χάρτες)❄️⚠️

  ❄️⚠️Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Βοιωτία,Φθιώτιδα και Εύβοια - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία...

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 18:26

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κορονοϊός :Που εντοπίζονται τα 101 κρούσματα σε Βοιωτία και σε όλη τη Στερεά

  Κορονοϊός :Που εντοπίζονται τα 101 κρούσματα σε Βοιωτία και σε όλη τη Στερεά

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 15:59

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κλειστά σχολεία αύριο (24/1): Ποια δεν θα λειτουργήσουν λόγω της κακοκαιρίας (ΛΙΣΤΑ)

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 15:32

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • ⚠️❄️ Βοιωτία – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Βοιωτία - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (Χάρτης)⚠️❄️

  ⚠️❄️ Βοιωτία – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την...

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 11:00

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Στερεά: Που χρειάζονται αλυσίδες (συνεχής ενημέρωση)

  Στερεά: Που χρειάζονται αλυσίδες (συνεχής ενημέρωση)

  Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 10:22

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

NEO B2

Booking.com

 

8 Μαρτίου… Άρωμα γυναίκας!

 

title 1

Δικαιωματικά, η 8η Μαρτίου είναι η μέρα που ανήκει σε όλες τις γυναίκες ανά την υφήλιο. Έχει τις ρίζες της στην αρχή του 20ου αιώνα (1909) όπου μια ολιγομελής μερίδα γυναικών, διεκδίκησαν διαμαρτυρόμενες ίσα δικαιώματα με τους άνδρες, στο οικογενειακό περιβάλλον, τη μόρφωση, την εργασία, την κοινωνική ζωή και το πολιτικό γίγνεσθαι.   

 Πως να βλέπετε τα πάντα δωρεάν στην τηλεόρασή σας. Βρήκαμε το περιβόητο κουτί. για αγώνες και ταινίεςwomen1

Από τότε, χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες και υπεράριθμοι αγώνες για να εδραιωθούν οι ευκαιρίες επί ίσοις όροις μεταξύ των δύο φύλων και να καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα ως Ημέρα της Γυναίκας αποδίδοντας φόρο τιμήςσε εκείνες που αγωνίστηκαν αλλά και σε εκείνες που συνεχίζουν να αγωνίζονται. Παρότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε πολλούς τομείς και η γυναίκα έχει εξελιχθεί σε ισότιμο μέλος της κοινωνίας αμβλύνοντας το χάσμα που επικρατούσε κάποτε, δε παύει να υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όπου δυσκολεύεται να απαγκιστρωθεί από το πατριαρχικό μοντέλο, όσο και σε ατομικό λόγω των βαθιά ριζωμένων παρωχημένων αντιλήψεων.

   

Οι πολιτισμένες κοινωνίες, φιλοξενούν στους κόλπους τους γυναίκες πολλαπλών ρόλων. Η γυναίκα – σύντροφος, μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, γυναίκα πολλές φορές είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει καταφέρει να απελευθερωθεί από το τέλμα του περιθωρίου και διεκδικεί να πρωταγωνιστήσει στη ζωή της και να συνεισφέρει στη ζωή του συνόλου. 

 

 

Ως γυναίκες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε επάξια σε όλους τους τομείς, έχοντας εντάξει στην καθημερινότητά μας πάρα πολλές δραστηριότητες με εξοντωτικούς ρυθμούς. Η ιδιότητα της συντρόφου χρίζει υπομονής, στήριξης, κατανόησης και τη διατήρηση μιας ήρεμης και δημιουργικής συζυγικής ζωής απαλλαγμένη από αντιπαλότητες και προστριβές. Η ιδιότητα της μητέρας, ένας πολύ απαιτητικός ρόλος που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, χρειάζεται ισχυρά αποθέματα σε αγάπη,  εμψύχωση, ενθάρρυνση, υπομονή, εμπιστοσύνη και επιβράβευση σε κάθε στάδιο ανάπτυξης των παιδιών.  

 

 

Οι αυξανόμενες ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, δεν αφήνουν περιθώριο στη γυναίκα να απέχει από την αγορά εργασίας. Η εργαζόμενη γυναίκα, αξιώνεται να αποδεικνύει συνεχώς τις ικανότητές της, να εμπλουτίζει τις γνώσεις της, να καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να ανταπεξέλθει ισόβαθμα σε αμιγώς ανδροκρατούμενα επαγγέλματα και να θέτει συνεχώς νέα όρια εξέλιξης. Πέραν της εξωτερικής εργασίας, η γυναίκα έχει επωμιστεί επιπλέον και τη φροντίδα του σπιτιού. Η νοικοκυρά, ρόλος δύσκολος, πολύπλευρος και παρεξηγημένος απαιτεί κόπο αλλά και χρόνο για τη διατήρηση της οικιακής υγιεινής και την επιμέρους φροντίδα των υπόλοιπων μελών.

 

Τέλος η γυναίκα θα πρέπει συνεχώς να μεριμνά για τη φύση της. Φροντίζοντας τον εαυτό της αλλά και καλλιεργώντας τον εσωτερικό της πλούτο, νιώθει ευδιαθεσία, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, ικανοποίηση, ασφάλεια, αυτοκυριαρχία  και ψυχική υγεία που εύστοχα συγκλίνουν και συνδράμουν σε μια υγιή φυσιογνωμία και επιπλέον αντικατοπτρίζονται στο ευρύ κοινωνικό σύνολο.    

 

women2

 

 

Με το πέρασμα των χρόνων, οι κόποι της γυναίκας απέφεραν καρπούς. Έχει πλέον ενταχθεί πλήρως στις απαιτήσεις του επαγγελματικού στίβου, πρωτοστατεί στο κοινωνικό περιβάλλον, εκλέγεται και συναποφασίζει στα πολιτικά δρόμενα, προοδεύει και  πρωταγωνιστεί στις επιστήμες και κατέχει σε πολλούς τομείς ηγετικές θέσεις. Έβαλε τη σφραγίδα της στο ρου της ιστορίας και το άρωμα της ευωδιάζει ανεξίτηλα σε όλους τους τομείς.   

 Πως να βλέπετε τα πάντα δωρεάν στην τηλεόρασή σας. Βρήκαμε το περιβόητο κουτί. για αγώνες και ταινίες

Θα ήθελα όμως να σταθώ και στις γυναίκες εκείνες που ο ρόλος τους ακόμα και σήμερα υποβαθμίζεται και τα δικαιώματά τους φθίνουν. Η πολύωρη εργασία με πενιχρό αντίκρισμα, η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης, οι κακές συνθήκες διαβίωσης, η κακοποίηση σεξουαλική και λεκτική ελλοχεύουν ακόμα και στις αναπτυγμένες κοινωνίες. Η γυναίκα υπομένει, πονά και πολλές φορά επιλέγει τη σιωπή θέτοντας τη ζωή της σε κίνδυνο. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. Η αλληλεγγύη, ο κοινός στόχος και η αλληλοϋποστήριξη θέτουν τις βάσεις και παρέχουν σε όλες τις γυναίκες τη δύναμη για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται, όπου τόσο σε κοινωνικό όσο και ατομικό επίπεδο πλέον διατίθενται τα κατάλληλα μέσα, οι αρμόδιοι φορείς που συνδράμουν στην καταπολέμηση και στην εξάλειψη αυτών των μαστίγων.   

 

 

Χαρακτηριστικά, όπως ο ρομαντισμός, οι ευαισθησίες, η τρυφερότητα, η ευγένεια, η συνέπεια, η άνευ όρων αγάπη και η ψυχική  ομορφιά, αποτελούν κομμάτια του παζλ όπου μαζί με πολλά άλλα συνθέτουν το πορτρέτο μιας γυναίκας. Η πάντα πρόθυμη για βοήθεια, η ζεστή απλόχερη αγκαλιά, το αγέρωχο στήριγμα σε κάθε δυσμενή συνθήκη της ζωής, η ήρεμη δύναμη στα δύσκολα, το γαλήνιο λιμάνι έτοιμο πάντα να κατευνάσει κάθε τρικυμία, το απαλό χάδι απέναντι σε κάθε δάκρυ, ο παρήγορος και καθησυχαστικός λόγος, καθιστούν τη γυναίκα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τουανθρώπου, σε κάθε ηλικία. 

 

 

Ας ευχηθούμε σήμερα σε όλες τις γυναίκες να έχουν υγεία ψυχική και σωματική, να έχουν δύναμη να παλεύουν για τα ιδανικά τους, να έχουν την ευλογία να χαρίζουν ζωή και το πηγαίο χαμόγελο να κοσμεί πάντα το πρόσωπό τους για να ομορφαίνει ο κόσμος γύρω τους! 

      

Κατερίνα Σιδέρη

Signature

 

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

back To school livadeia facebook 600x500

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

aggelies2

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK