• Κορονοϊός: 33 κρούσματα στην Βοιωτία - ο “χάρτης” με τα κρούσματα του Σαββάτου

  Κορονοϊός: 33 κρούσματα στην Βοιωτία - ο “χάρτης” με τα κρούσματα του Σαββάτου

  Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 15:08

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κορονοϊός : 2.411 κρούσματα σε 24 ώρες - 837 σε ΜΕΘ, 67 νέοι θάνατοι - 33 κρούσματα στην Βοιωτία

  Κορονοϊός : 2.411 κρούσματα σε 24 ώρες - 837 σε ΜΕΘ, 67 νέοι θάνατοι - 33 κρούσματα στην Βοιωτία

  Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 14:59

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κορονοϊός: Ποια είναι τα νέα δεδομένα που θέτουν σε κίνδυνο το πολυπόθητο «Πάσχα στο χωριό»

  Κορονοϊός: Ποια είναι τα νέα δεδομένα που θέτουν σε κίνδυνο το πολυπόθητο «Πάσχα στο χωριό»

  Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 06:21

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κορονοϊός :Που εντοπίζονται τα 29 κρούσματα σε Βοιωτία και σε όλη τη Στερεά

  Κορονοϊός :Που εντοπίζονται τα 29 κρούσματα σε Βοιωτία και σε όλη τη Στερεά

  Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 18:05

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Κορονοϊός : Παράταση lockdown η Βοιωτία και νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» - Όλα τα νέα μετρά

  Κορονοϊός : Παράταση lockdown η Βοιωτία και νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» - Όλα τα νέα μετρά

  Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 15:26

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

NEO B2

Booking.com

 

Βασίλης Στρατόπουλος: CEO HydroZen spin-off

Εκδήλωση του e-Forum Καινοτομίας 2020, διαδικτυακά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Στρατοπουλος - Μακρίδης

Mεγάλοι εξαγωγείς «Πράσινου» Υδρογόνου μπορούν να γίνουν Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, αναφέρει η APICorp

 

Ο συνδυασμός χαμηλού κόστους φυσικού αερίου και χαμηλού κόστους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.), θέτει την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική ως έναν «δυνατό» παίκτη να γίνει μεγάλος εξαγωγέας «μπλε» και «πράσινου» υδρογόνου, σύμφωνα με την Arab Petroleum Investments Corporation (APICorp).

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Με τιμές φυσικού αερίου $3-4/MMBTU (1 million BTUs), το ισοσταθμισμένο κόστος (LCOH) του «μπλε» υδρογόνου υπολογίζεται σε περίπου $1,5/kgH, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με βάση τις τεχνολογίες SMR (Steam Methane Reformer) και CCUS (Carbon Capture Utilisation and Storage), αναφέρει η APICorp.

Booking.com

 

 

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Το ισοσταθμισμένο κόστος (LCOH) του «πράσινου» υδρογόνου υπολογίζεται σε περίπου $2,1/kgH - $3,6/kgH για τους alkaline electrolysers και $2,3/kgH - $3,6/kgH για τους polymer electrolyte membrane electrolysers.

Οι ειδικοί στην ενέργεια πιστεύουν πως το υδρογόνο είναι το νέο σύνορο, καθώς μπορεί να καλύψει τις ίδιες χρήσεις με το φυσικό αέριο και ταυτόχρονα να συμβάλει στην απανθρακοποίηση πολλών βιομηχανικών τομέων που παραδοσιακά τροφοδοτούνται με υδρογονάνθρακες.

Όσο το κόστος των Α.Π.Ε. και των ηλεκτρολυτών μειώνεται, τόσο αναμένεται να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα του «πράσινου» υδρογόνου.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Με τον εξηλεκτρισμό των οικονομιών μέσω ενεργειακών πηγών χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα, το υδρογόνο αναδύεται ως ο υποσχόμενος ενεργειακός φορέας.

 

Σύμφωνα με την APICorp, είτε χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για βιομηχανικούς και χημικούς σκοπούς, είτε αναμιγνύεται με φυσικό αέριο για παραγωγή ενέργειας, είτε χρησιμοποιείται σε κυψέλες καύσιμου ως καύσιμο στις μεταφορές, είτε χρησιμοποιείται για αποθήκευση ενέργειας απο Α.Π.Ε., το φάσμα χρήσης του υδρογόνου είναι εκτεταμένο.

Τα στοιχεία κόστους και το δυναμικό εξαγωγής του υδρογόνου, θα καθορίσουν αν θα αναδειχθεί ως ένας δυνατός παίκτης για εξαγωγές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Είτε πρόκειται για «πράσινο» υδρογόνο παραγόμενο από Α.Π.Ε., είτε πρόκειται για «μπλε» υδρογόνο παραγόμενο από τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα.

Καθώς το κόστος των Α.Π.Ε. μειώνεται λόγω βελτιώσεων στις τεχνολογίες, κυρίως στην ηλιακή, αιολική και των ηλεκτρολυτών, τόσο το κόστος του «πράσινου» υδρογόνου αναμένεται να γίνεται πιο ανταγωνιστικό.

Παρ’ όλα αυτά λόγω το χαμηλού κόστους φυσικού αερίου στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, το «μπλε» υδρογόνο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο άμεσο μέλλον.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής κατέχει μεγάλο πλεονέκτημα ως εξαγωγέας προϊόντων μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, δεδομένου της αλλαγής σε πηγές εξηλεκτρισμού όπως το υδρογόνο και η αμμωνία. Αυτό τελικά θα είναι το όραμα που προσπαθούν να πετύχουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, αναφέρει η Dr Leila R. Benali, chief economist στην APICorp.

Μια άλλη βασική τάση που σημειώνεται, είναι η αναμενόμενη αύξηση των προγραμματισμένων επενδύσεων που κατευθύνονται σε έργα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες στα επόμενα 5 χρόνια, λόγω της αύξησης των Α.Π.Ε. καθώς της ενίσχυσης της διασυνοριακής ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για το 41% της συνολικής ζήτησης ενέργειας, ακολουθούμενος από τον βιομηχανικό 21% και τον εμπορικό τομέα 20%. Το υπόλοιπο 18% το καταλαμβάνουν άλλοι τομείς όπως ο αγροτικός, οι μεταφορές και οι απώλειες δικτύου.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Το αγαπημένο σας βιβλιοχαρτοπωλείο (1)

SHEIN Many GEO's

SHEIN Many GEO's

AliExpress WW

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

AliExpress WW

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

aggelies2

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK