• Και επίσημα τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια, πότε θα είναι υποχρεωτική

  Και επίσημα τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια, πότε θα είναι υποχρεωτική

  Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 18:21

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Β’ ΕΠΣΒ: Ένα βήμα πριν το πρωτάθλημα η Α.Ο. Ασκρης - Μεγάλη νίκη στην Αράχωβα | e-sterea.gr

  Β’ ΕΠΣΒ: Ένα βήμα πριν το πρωτάθλημα η Α.Ο. Ασκρης - Μεγάλη νίκη στην Αράχωβα | e-sterea.gr

  Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 17:37

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Nταντάδες της γειτονιάς: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς | e-sterea.gr

  Nταντάδες της γειτονιάς: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους γονείς | e-sterea.gr

  Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 10:58

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα δοθεί | e-sterea.gr

  Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα δοθεί | e-sterea.gr

  Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 10:48

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 • Επιχειρησιακή ευκαιρία στη Θήβα - Πάρε έτοιμη επιχείρηση με το κλειδί στο χέρι

  Επιχειρησιακή ευκαιρία στη Θήβα - Πάρε έτοιμη επιχείρηση με το κλειδί στο χέρι

  Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 18:41

  Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

NEO B2

Booking.com

 

Βασίλης Στρατόπουλος: CEO HydroZen spin-off

Εκδήλωση του e-Forum Καινοτομίας 2020, διαδικτυακά την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Στρατοπουλος - Μακρίδης

Mεγάλοι εξαγωγείς «Πράσινου» Υδρογόνου μπορούν να γίνουν Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, αναφέρει η APICorp

 

Ο συνδυασμός χαμηλού κόστους φυσικού αερίου και χαμηλού κόστους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε.), θέτει την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική ως έναν «δυνατό» παίκτη να γίνει μεγάλος εξαγωγέας «μπλε» και «πράσινου» υδρογόνου, σύμφωνα με την Arab Petroleum Investments Corporation (APICorp).

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Με τιμές φυσικού αερίου $3-4/MMBTU (1 million BTUs), το ισοσταθμισμένο κόστος (LCOH) του «μπλε» υδρογόνου υπολογίζεται σε περίπου $1,5/kgH, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με βάση τις τεχνολογίες SMR (Steam Methane Reformer) και CCUS (Carbon Capture Utilisation and Storage), αναφέρει η APICorp.

Booking.com

 

 

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Το ισοσταθμισμένο κόστος (LCOH) του «πράσινου» υδρογόνου υπολογίζεται σε περίπου $2,1/kgH - $3,6/kgH για τους alkaline electrolysers και $2,3/kgH - $3,6/kgH για τους polymer electrolyte membrane electrolysers.

Οι ειδικοί στην ενέργεια πιστεύουν πως το υδρογόνο είναι το νέο σύνορο, καθώς μπορεί να καλύψει τις ίδιες χρήσεις με το φυσικό αέριο και ταυτόχρονα να συμβάλει στην απανθρακοποίηση πολλών βιομηχανικών τομέων που παραδοσιακά τροφοδοτούνται με υδρογονάνθρακες.

Όσο το κόστος των Α.Π.Ε. και των ηλεκτρολυτών μειώνεται, τόσο αναμένεται να αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα του «πράσινου» υδρογόνου.

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Με τον εξηλεκτρισμό των οικονομιών μέσω ενεργειακών πηγών χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα, το υδρογόνο αναδύεται ως ο υποσχόμενος ενεργειακός φορέας.

 

Σύμφωνα με την APICorp, είτε χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για βιομηχανικούς και χημικούς σκοπούς, είτε αναμιγνύεται με φυσικό αέριο για παραγωγή ενέργειας, είτε χρησιμοποιείται σε κυψέλες καύσιμου ως καύσιμο στις μεταφορές, είτε χρησιμοποιείται για αποθήκευση ενέργειας απο Α.Π.Ε., το φάσμα χρήσης του υδρογόνου είναι εκτεταμένο.

Τα στοιχεία κόστους και το δυναμικό εξαγωγής του υδρογόνου, θα καθορίσουν αν θα αναδειχθεί ως ένας δυνατός παίκτης για εξαγωγές στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Είτε πρόκειται για «πράσινο» υδρογόνο παραγόμενο από Α.Π.Ε., είτε πρόκειται για «μπλε» υδρογόνο παραγόμενο από τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα.

Καθώς το κόστος των Α.Π.Ε. μειώνεται λόγω βελτιώσεων στις τεχνολογίες, κυρίως στην ηλιακή, αιολική και των ηλεκτρολυτών, τόσο το κόστος του «πράσινου» υδρογόνου αναμένεται να γίνεται πιο ανταγωνιστικό.

Παρ’ όλα αυτά λόγω το χαμηλού κόστους φυσικού αερίου στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, το «μπλε» υδρογόνο αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο άμεσο μέλλον.

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής κατέχει μεγάλο πλεονέκτημα ως εξαγωγέας προϊόντων μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, δεδομένου της αλλαγής σε πηγές εξηλεκτρισμού όπως το υδρογόνο και η αμμωνία. Αυτό τελικά θα είναι το όραμα που προσπαθούν να πετύχουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, αναφέρει η Dr Leila R. Benali, chief economist στην APICorp.

Μια άλλη βασική τάση που σημειώνεται, είναι η αναμενόμενη αύξηση των προγραμματισμένων επενδύσεων που κατευθύνονται σε έργα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλές χώρες στα επόμενα 5 χρόνια, λόγω της αύξησης των Α.Π.Ε. καθώς της ενίσχυσης της διασυνοριακής ηλεκτρικής διασύνδεσης.

Στην περιοχή Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, ο κτιριακός τομέας ευθύνεται για το 41% της συνολικής ζήτησης ενέργειας, ακολουθούμενος από τον βιομηχανικό 21% και τον εμπορικό τομέα 20%. Το υπόλοιπο 18% το καταλαμβάνουν άλλοι τομείς όπως ο αγροτικός, οι μεταφορές και οι απώλειες δικτύου.

 

 

 

camora

 

 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

 
 
 
 

KANTE MAΣ LIKE  E-sterea.gr

Booking.com

 

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

Please enable the javascript to submit this form

ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός Θήβα

 

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΑΞΙΔΙΑ

Greece Jooble logo

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

pnevmatika sokolatakia

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΙΔΕΡΗ- Ανασκαφές στο χτες...

sideri

Booking.com

argiris taxi

 

lempesis

lefkiano

parostop

camora

 

monomaxoi2

KTEL THIVAS

aggelies2

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK