• Υπ. Υγείας: Πώς να προστατευτείτε από την αφρικανική σκόνη

    Υπ. Υγείας: Πώς να προστατευτείτε από την αφρικανική σκόνη

    Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 22:34

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Ευχές από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελάτειας και το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας

    Ευχές από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελάτειας και το πρόγραμμα της Μεγάλης...

    Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 19:47

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Η Τροχαία αναζητά μαύρο Smart που σκότωσε αναβάτη

    Η Τροχαία αναζητά μαύρο Smart που σκότωσε αναβάτη

    Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 19:00

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Ξανά υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπακομήτρος - Στο πλευρό του κ. Φάνη Σπανού στην Π.Ε. Βοιωτίας

    Ξανά υποψήφιος περιφερειακός Σύμβουλος ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Μπακομήτρος - Στο πλευρό του κ....

    Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 17:11

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Απαλλαγή επαγγελματιών από το τέλος επιτηδεύματος! Για ποιους ισχύει

    Απαλλαγή επαγγελματιών από το τέλος επιτηδεύματος! Για ποιους ισχύει

    Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 16:41

    Published in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

tigkasnew

Προσοχή! Κόψε το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ!

 kafes
 

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

kafes

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό. Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

kafes4eπίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες! Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

kafes1
Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να “φορτωθείς” περιττές θερμίδες, προτίμησε να προσθέσεις φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, μιας και κάποιες έρευνες ενοχοποιούν την ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα.

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο!

ANASTASIOY

Κωνσταντίνος Μπακομήτρος

hliaslogotipo

lefkiano

estereaWebp.net gifmaker

XATZISTAMATIS NEW

TIGAS ANNA

anastasiakoukoubanernew

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΘΗΒΑ

farmakio

toutouzas1

 

lempesis

koropouli2

Πνευματικά Σοκολατάκια

monomaxoi2

camora

 

SERVICESMALL

KTEL THIVAS

paranormal aggelies2

 E STEREA.GR LOGO

papadimitriou kardiologos thiva ban

meli

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ
ΠΕΥΚΟ-ΡΕΪΚΙ
ΒΟΙΩΤΙΑ
ΤΗΛ 6980093156
ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

ARGIRIS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -  ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΑΦΙΣΣΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ARGIRIS 2

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ

FACEBOOK