Ηλίας Κάμπαξης: Για να επανέλθει η Κοινωνία στο Προσκήνιο! 

Για να επανέλθει η Κοινωνία στο Προσκήνιο! 

Προ 10 περίπου ημερών το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε το 85% της σύνθεσης των ψηφοδελτίων του. Είναι ο πρώτος πολιτικός χώρος, που ανακοινώνει τους υποψηφίους του ανά την Επικράτεια.  

Είναι φανερό ότι είμαστε πια σε θέσεις μάχης έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των εθνικών εκλογών και συνάμα να ζητήσουμε από το λαό όχι απλά το ρόλο του ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων, θέση που κατείχαμε ως τώρα στο Κοινοβούλιο, αλλά το ρόλο του πρωταγωνιστή. 

Είναι φανερό πια ότι το ΠΑΣΟΚ, η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι η απάντηση στο καταστροφικό και επιζήμιο για τη χώρα δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης ή Τσίπρας. 

Δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι και οι δύο πλευρές οδηγούν τη χώρα σε έναν άγονο διάλογο, χωρίς πολιτικό περιεχόμενο και με καμία μέριμνα για το λαό και τις ανησυχίες του. 

Διαρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως διαφέρει ο ένας από τον άλλον. Στις πρακτικές τους όμως είναι ίδιοι και απαράλλακτοι. 

Ειδικοί και οι δύο στην επιδοματική πολιτική, διατηρώντας τους μισθούς σε εξευτελιστικά επίπεδα. 

Ειδήμονες στον περιορισμό της ελευθερίας είτε πρόκειται για το δικαίωμα της έκφρασης είτε πρόκειται για τη στέρηση του δικαιώματος του ιδιωτεύειν του ατόμου. 

Επαΐοντες στην έλλειψη ουσιαστικού πολιτικού λόγου με τη βίαιη αντιμετώπιση του αντιπάλου, κάτι που γέννησαν και ανέθρεψαν με πολύ κόπο και μόχθο αμφότεροι, με τη συνοδεία της Χρυσής Αυγής κατά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009 – 2011 και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τις κρεμάλες στο Σύνταγμα. 

Και φυσικά, γνώστες της συγκάλυψης αφού είτε Τσίπρα ψηφίζεις, είτε Μητσοτάκη, στο τέλος βγαίνει Καραμανλής. Άλλωστε, όταν ερωτώνται – αν ερωτώνται – τα στελέχη των δύο κομμάτων για την πενταετία 2004 – 2009, καταπίνουν τη γλώσσα τους και αλλάζουν συζήτηση. 

Παρ’ όλα αυτά, δε θέλω να μείνω σε όλα αυτά που ενώνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να θέσω δύο προβληματισμούς για γόνιμη σκέψη. Είναι ζητούμενο από έναν πολιτικό χώρο, όπως αυτός της Κεντροαριστεράς, που έχει σκοπό να κυβερνήσει ξανά τον τόπο, χώρο που τον εκφράζει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, να διακατέχεται από ενότητα. Άλλωστε, αυτός είναι και ο βασικός πυλώνας του λόγου που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης για την επόμενη μέρα και της παράταξης και της χώρας μας. 

Τη διάθεση, όμως, για ενότητα θα πρέπει να την έχουν όλοι εκείνοι που απαρτίζουν την Παράταξή μας. Όλοι όσοι θέλουν να ξαναδούν την Ελλάδα περήφανη, όπως της αξίζει και τους Έλληνες να μεγαλουργούν στον τόπο τους, όπως στο παρελθόν έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να στηρίξουμε τη νέα αυτή προσπάθεια, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και μεταξύ μας έριδες. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει τους πολιτικούς που ψηφίζει να μεριμνούν για τους εαυτούς τους και όχι για τους ψηφοφόρους τους. Παρομοίως όμως και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κουράστηκαν να βλέπουν στελέχη του να φέρονται σαν κακομαθημένα παλιόπαιδα που τους πήραν το παιχνίδι τους, να φεύγουν από το Κίνημα και να στηρίζουν υποψηφίους άλλων χώρων ή οι ίδιοι να εκποιούνται για μια καρέκλα δεξιά και αριστερά. Οι καρεκλοκένταυροι μας κούρασαν. Θέλουμε ακούραστους εργάτες που να δουλεύουν για την πατρίδα, για το λαό και για την παράταξη. 

Και το δεύτερο που θέλω να θέσω είναι η σκέψη μου αναφορικά με όλους εκείνους που έρχονται τώρα, που βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να δυναμώνει, να ανατέλλει και πάλι ο ήλιος και να μπαίνει ξανά στις συνειδήσεις του λαού μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιστρέφουν, διότι δίνουν δύναμη σε έναν χώρο που έχει σχέδιο για τον τόπο. 

Προσωπικά ήμουν από εκείνους τους λίγους που στήριζε το ΠΑΣΟΚ, όταν Πρόεδρος ήταν η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Στα δύσκολα χρόνια του 4%, στα χρόνια που ελοιδορείτο διαρκώς από δεξιά και αριστερά, αλλά και τον καιρό που ανέβηκε, που συστάθηκε το Κίνημα Αλλαγής, ενώνοντας τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, τα Κινήματα της Οικολογίας και πολλούς άλλους χώρους και τέλος όταν το Κίνημα Αλλαγής κατέκτησε το 8,2% στις Εκλογές του 2019 και διπλασίασε τα ποσοστά του από αυτά του 2015 ως και σήμερα. 

Δε σταματήσαμε τον αγώνα μας, όσο κι αν εξευτελιστήκαμε από διάφορους που έστελναν το ΠΑΣΟΚ στο απόσπασμα για τα κακά που δήθεν έκανε στη χώρα, που δήθεν υπερχρέωσε την Ελλάδα, που δήθεν έφτασε την κατάσταση στο μη περαιτέρω και χίλιες δυο άλλες φτηνές κατηγορίες και αηθείς ανακρίβειες, τις οποίες επικοινώνησαν συντεταγμένα με μνημονιοσκισίματα και ελπίδες – φρούδες όπως αποδείχθηκε – να έρχονται. 

Θέλω να καλωσορίσω αυτούς που επανέρχονται στη Δημοκρατική Παράταξη και να ευχηθώ και να τους ευχηθώ να μην κάνουν ξανά το ίδιο λάθος. Εξάλλου, ο αρχαίος Έλληνας Ποιητής Μένανδρος είχε πει το γνωστό “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”, ενώ ο Απόστολος Παύλος σε μια από τις επιστολές του είχε γράψει “μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού”. 

Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί να φέρουμε τη Δημοκρατική Παράταξη σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, πράγμα που είναι μέσα στο DNA της για να επανέλθει η Σοσιαλιστική και μοναδική Προοδευτική Κυβέρνηση στη χώρα. Για να αποκτήσει ξανά η πολιτική για το λαό θετικό πρόσημο. 

Για να επανέλθει η Κοινωνία στο Προσκήνιο. 

Ηλίας Κάμπαξης

Γραμματέας ΤΟ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θήβας

Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων (ΤΟΣΥΝ) Δήμου Θηβαίων 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr