Ιερώνυμος για πατέρα Αντώνιο: Του έλεγα «δεν είναι σωστή η πορεία σου, δεν πας καλά» χωρίς να ξέρω

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο, μέχρι στιγμής, δεύτερος μακροβιότερος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Κι’ όμως, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τη ενθρόνισή του ως προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, δηλώνει πως δεν είναι… κολλημένος με τον Θρόνο.

Σε συνέντευξή του στα Νέα έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στην ηγεσία της Εκκλησίας και αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη όπως η περίπτωση του πατέρα Αντώνιου στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Τουλάχιστον 3-4 φορές τον κάλεσα. Και μία φορά και με τη γυναίκα του. Του είπα “δεν ακολουθείς καλό δρόμο. Δεν είναι σωστή η πορεία σου”, του έλεγα “δεν πας καλά”. Χωρίς να ξέρω βέβαια. Κι ακόμα έχω ερωτηματικά, αν όλα αληθεύουν. Αυτά όμως θα τα βρει η Δικαιοσύνη. Αλλά έχω μία άλλη απορία. Πώς το θυμηθήκανε τώρα όλοι; Βραβεύτηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, από τη Βουλή των Ελλήνων, από την Ακαδημία Αθηνών, βραβεύτηκε ως Ευρωπαίος Πολίτης. Ρώτησε κανένας από όλους αυτούς, τον προϊστάμενό του, τον Αρχιεπίσκοπο, “σκεφτόμαστε αυτό το πράγμα. Πώς το βλέπετε;” Τώρα όλοι ξεσηκώνονται» είπε.

Για το θέμα των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και τον πατέρα Δημήτριο «με τα ψευδοθαύματα» που έλεγε ότι κάνει ο Αρχιείσκοπος είπε: «Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης είναι στα Χανιά της Κρήτης. Το ενδιαφέρον μου δεν ήταν μόνο για εκείνον – που μερικοί θα θέλανε αυστηρές τιμωρίες – αλλά γι’ αυτό που ενδιαφέρει κάθε πατέρα: Τι θα γίνουν τα παιδιά που ήταν κοντά του. Λοιπόν, με τα παιδιά έχουμε καλές σχέσεις. Σήμερα είχαν έρθει εδώ. Ετοιμάζουν το καινούργιο τους μοναστήρι στη Βάρη, πλάι στη Σχολή Ευελπίδων. Θα αποσυρθούν εκεί. Και για τον π. Δημήτριο ενδιαφέρομαι, αλλά εκείνος είναι μεγάλος, μπορεί να κανονίσει τη ζωή του. Όλοι κάνουμε λάθη. Οποιος το καταλάβει και μετανιώσει μπορεί να έρθει ξανά στην παρέα μας. Απλώς πρέπει να το καταλάβει.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr