Ιερό Σαρανταλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Βαγίων

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΙΕΡΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Με την χάρη του Θεού και φέτος θα τελέσουμε από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων, Ιερό Σαρανταλείτουργο, καθημερινή δηλαδή τέλεση της Θείας Λειτουργίας υπέρ υγείας των ζώντων και υπέρ Αναπαύσεως των Κεκοιμημένων.

Το Ιερό Σαρανταλείτουργο έχει ως σκοπό όλοι οι Ενορίτες ,μεμονωμένα ή ομαδικώς , να προσφέρουν τα Τίμια Δώρα ( Νάμα, Πρόσφορο κ.α) που είναι απαραίτητα για την τέλεση της Θ.Λειτουργίας ,μια από τις ημέρες αυτές .Λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας μα είναι μεγάλη η Ευλογία για Αυτόν που θα “ανοίξει” έστω μια φορά την Εκκλησία προσφέροντας τα Τίμια Δώρα.


ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ:

  • Από τον Ιερέα ή το παγκάρι μπορείτε να παραλάβετε το ειδικό χαρτί όπου θα γράψετε τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημενων. Αυτά να τα φέρετε στην Εκκλησία για να μνημονεύονται τα ονόματα καθημερινά στο Σαρανταλείτουργο.
  • Σε συνεννόηση με τον Ιερέα μπορείτε να επιλέξετε μια από τις σαράντα ημέρες για να κάνετε μια Θ.Λειτουργία προσφέροντας τα Τίμια Δώρα.
  • Όταν κάνετε την Θ.Λ μπορείτε να κάνετε και φανουρόπιτα αρτοκλασία ή κόλλυβα για τους κεκοιμημένους.
    Αδελφοί μου σας προσκαλώ να λάβετε όλοι μέρος στο Ιερό Σαρανταλείτουργο,που είναι μεγάλη ευλογία για την Ενορία μας ,για τους ζώντες αλλά και για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας.
Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr