Ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σε καναπέδες και κρεβάτια 

Παλιά ξέραμε ότι οι καναπέδες ήταν φτιαγμένη από σκιά στρώματα με ξύλινη μασίφ κατασκευή. Σήμερα οι επιλογές είναι πάρα πολλές και τα υλικά επίσης πολύ πιο ελαφριά. Μπορούν να χωρέσουν σε διάφορα σημεία του σπιτιού, στο γραφείο ή σε κάποιο υπνοδωμάτιο ή και γκαρσονιέρα. Οι σύγχρονοι μηχανισμοί και τα ελατήρια, όπως και τα οικολογικά υλικά, μπορούν να συνυπάρξουν με αρμονία σε έναν καναπέ-κρεβάτι, προσφέροντας την απόλυτη άνεση και ξεκούραση. 

Σε ένα σταθερό κρεβάτι μπορούμε να έχουμε και χώρο αποθήκευσης. Ο χώρος αυτός πολλές φορές είναι χωρισμένος και σε μεγάλα ράφια, όπου μπορείτε να βάλετε ρούχα πετσέτες ή μικροαντικείμενα για να τα βρίσκετε εύκολα. Τα κρεβάτια αυτά λέγονται πλατφόρμες και φτιάχνονται έτσι ώστε να τοποθετούνται επάνω τους διάφορα στρώματα, μονά, μεσαία ή μεγάλα. Τα συγκεκριμένα κρεβάτια καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Σε αντίθεση με τα μόνιμα κρεβάτια , ένας καναπές-κρεβάτι δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο και είναι εύκολος στην χρήση. Μπορεί να είναι κλειστός  την ημέρα και να ανοίγει το βραδύ αν χρειαστεί να κοιμηθεί κάποιος. Αρκετοί καναπέδες-κρεβάτια, παρέχουν αποθηκευτικούς χώρους για να μπορούμε να φυλάξουμε κλινοσκεπάσματα κουβέρτες και άλλα λευκά είδη, που μπορεί να χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές στους  καναπέδες-κρεβάτια και τα κλασικά κρεβάτια με στρώμα..

Ξεκινάμε με τους τύπους καναπέ-κρεβάτι

Ο βασικός τύπος καναπέ-κρεβάτι  έχει στιβαρή κατασκευή και διπλώνεται με τα χέρια ανασηκώνοντας τον. Τα σχέδια πού μπορούμε να βρούμε είναι πάρα πολλά με άνετη σχεδίαση και design. Έχει επικρατήσει η εντύπωση ότι Ένας καναπές κρεβάτι αναπαυτικός όσο ένα κλασσικό στρώμα ύπνου. Σήμερα η τεχνολογία έχει επιτρέψει στους κατασκευαστές να σχεδιάσουν εξίσου άνετους καναπέδες-κρεβάτια. Αυτοί οι καναπέδες πλαισιώνονται από αναπαυτικά στρώματα και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους κλασικούς σταθερούς καναπέδες ή ένα κανονικό κρεβάτι.

Καναπές-κρεβάτι σεζλόν 

Υπάρχουν καναπέδες κρεβάτια σε μορφή ξαπλώστρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναδιπλώνεται και χρησιμοποιείται ως ξαπλώστρα και κατά το βράδυ μπορεί να μετατραπεί σε κατάλληλο κρεβάτι. Έρχονται σε αρκετά κομψά και ελαφριά σχέδια, φτιαγμένα από μεταλλική κατασκευή ή ξύλου. Μπορεί να αναδιπλωθούν και να τοποθετηθούν ευκολά κάπου για να μην πιάνουν χώρο. Κάποιοι από αυτούς παρέχουν και αποθηκευτικό χώρο για να μπορούμε να φυλάξουμε σκεπάσματα ή κάποια κουβέρτα αν χρειαστεί. Οι καναπέδες αυτοί είναι εκεί όταν τους χρειάζεστε!

Σχετικά με τον γωνιακό καναπέ-κρεβάτι

Οι κατασκευές που γίνονται σήμερα είναι τόσες πολλές με ξεχωριστά σχέδια που δεν μπορούν να περιορίσουν τις επιλογές μας. Το πλεονέκτημα ενός γωνιακού καναπέ-κρεβάτι είναι ότι σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε τον χώρο του σαλονιού σας και να γεμίσετε μεγάλα κενά ευκολά και γρηγορά. Δίνουν στο χώρο μία άλλη μοντέρνα αίσθηση. Οι περισσότεροι από αυτούς μετατρέπονται σε κρεβάτι όταν αποσπάσουμε τα μεγάλα μαξιλάρια βρίσκονται επάνω για να καθόμαστε την υπόλοιπη μέρα όταν δεν τους χρησιμοποιούμε. Επίσης οι συγκεκριμένοι καναπέδες, έρχονται σε δύο ή τρία κομμάτια που μπορούμε να τα μετακινήσουμε και να τα ενώσουμε για να φτιάξουμε ακόμα και ένα διπλό κρεβάτι 

Κρεβάτι σε μορφή πολυθρόνας

Αν έχουμε έναν πολύ μικρό χώρο όπως το παιδικό δωμάτιο, μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν καναπέ πολυθρόνας που είναι ανάκλιντρο. Οι συγκεκριμένοι καναπέδες είναι σχεδιασμένοι ώστε να χωράνε εύκολα σε μικρούς χώρους. Συνήθως το σχήμα τους είναι τέτοιο ώστε να χωράνε κάτω από τραπέζια γραφείου ή ακόμα και ένα κρεβάτι. Επίσης παρέχουν αποθηκευτικούς χώρους στους οποίους μπορούμε να φυλάξουμε σκεπάσματα ή ακόμα και μικροπράγματα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content