Ιατρικός Σύλλογος Θηβών: Επικήδειος καθηγητή Γολεμάτη

     ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΓΟΛΕΜΑΤΗ

Με θλίψη και δέος υποδεχθήκαμε όλοι το άγγελμα του θανάτου του Βασιλείου Γολεμάτη, ομότιμου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

H είδηση του θανάτου κάθε ανθρώπου προκαλεί θλίψη,  όχι μόνον στην οικογένειά του αλλά και στους οικείους του.

Όταν όμως αποδημούν άνθρωποι της εμβέλειας και του αναστήματος το Βασιλείου Γολεμάτη, προκαλείται δέος, καθώς δημιουργείται ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο κοινωνικό σύνολο.

Παρηγοριά αλλά και ελπίδα αποτελεί η απομένουσα κληρονομιά τέτοιων ανθρώπων, η οποία είναι πολύτιμη και ανεκτίμητη, καθώς αφορά τις διδαχές και τους μαθητές που αφήνουν ως συνεχιστές του έργου τους.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σημαντικούς πανεπιστημιακούς Δασκάλους, πρωτοπόρους στον τομέα της επιστήμης αλλά και ευπατρίδες πολίτες , όπως ο καθηγητής Βασίλειος Γολεμάτης.

Οφείλουμε όλοι όμως, πέραν της ακαδημαϊκής λαμπρής πορείας του εκλιπόντος, να εξάρουμε τη συνεχή παρουσία του στη γενέτειρά του, τα Λεύκτρα Βοιωτίας, καθώς επίσης και την παροχή των ιατρικών του υπηρεσιών στους πατριώτες του Βοιωτούς χωρίς αμοιβή ή άλλα ανταλλάγματα.

Αυτά άλλωστε είναι και τα χαρακτηριστικά που οδηγούν στην αθανασία. Η καλή φήμη και ανεξίτηλη μνήμη των πράξεων του ανθρώπου.

Αδιάψευστος μάρτυρας όλων αυτών αποτελεί το βιογραφικό του Βασιλείου Γολεμάτη. Ένας αιώνας προσφοράς και αλληλεγγύης.

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Θηβών αλλά και όλοι οι Βοιωτοί θα θυμούνται με σεβασμό και αγάπη τον καθηγητή Βασίλειο Γολεμάτη, μέσα από τις μνήμες της ανιδιοτελούς προσφοράς του αλλά και της μεγάλης του αγάπης προς την Ιατρική Επιστήμη στο συνάνθρωπο και στην γενέτειρά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον υποδεχθεί και αιώνια η μνήμη του

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος

ΦΙΛΙΩ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σήμερα ημέρα της Εξόδιου Ακολουθίας  προσφέρει στην μνήμη του, γεύμα στο Γηροκομείο ΟΧΕΚ  της Θήβας.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr