Η θέση του Γιώργου Αραπίτσα για το Πρωτοδικείο και τον δικαστικό χάρτη

Ενδεχόμενη Κατάργηση Πρωτοδικείων.
Σε αναστάτωση βρίσκεται ο δικαστικός κόσμος και οι κάτοικοι των δύο πρώην επαρχιών του Ν.Βοιωτίας, λόγω της πρόθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης να συγχωνεύσει ή να υποβαθμίσει το ένα από τα δύο Πρωτοδικεία, Λιβαδειάς ή Θήβας.
Η λογική για μείωση του λειτουργικού κόστους με συνεχόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων υπηρεσιών οδηγεί σε υποβάθμιση και απαξίωση των κατοίκων της περιφέρειας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων και αναγκάζουν, ιδίως τους νέους ανθρώπους, να εγκαταλείπουν την περιφέρεια και να μετακινούνται στην πρωτεύουσα.
Σκοπός του σχεδιασμού των κρατικών υπηρεσιών θα πρέπει να είναι η ισότιμη εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι μόνο η εξοικονόμηση πόρων.
Είναι γεγονός, ότι στη χώρα μας η καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης πλησιάζει τα όρια της αρνησιδικίας. Οι περισσότερες ποινικές υποθέσεις εκδικάζονται στα όρια της παραγραφής και οι πολίτες δικαιολογημενα διαμαρτυρονται και ταλαιπωρούνται.
Χωρίς βέβαια να είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε τα δικαστικά θέματα, αλλά θεωρώ ότι η κατάργηση και μείωση των πρωτοδικείων θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα και μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Βέβαια στην χώρα δεν υπήρχε ποτέ σχεδιασμός και πλάνο τουλάχιστον εικοσαετίας ,όσον αφορά τον Σχολικό, Αθλητικό,Δικαστικό,υγειονομικό Χάρτη.
Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της ύπαρξης και λειτουργίας των δύο Πρωτοδικείων του Νομού, γιατί οι Δημότες του Δήμου μας εξυπηρετούνται και απο τα δύο.
Αν όμως σχεδιάζονταν ο δικαστικός Χάρτης της επόμενης εικοσαετίας και προβλεπόταν ένα και μοναδικό και αν αυτό έλυνε προβλήματα, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σαυτον η Αλίαρτος που απέχει 15′ από Θήβα και Λιβαδειά, είναι στο Κέντρο του Νομού και διαθέτει αρκετά κτίρια του Πρώην Οργανισμού Κωπαΐδος και του Υπουργείου Γεωργίας, που μπορουν να αξιοποιηθούν με μια ανακαίνιση, καθώς επίσης και τεράστιους χώρους για πάρκινγκ. Για όλα αυτά όπως προανέφερα χρειάζεται ένας Σχεδιασμός και όχι βιαστικές κινήσεις που μόνο αναστάτωση και ταλαιπωρία μπορούν να φέρουν στους Δημότες μας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content