Η Σοφία Νικολάου δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές, αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Αποσύρεται η Σοφία Νικολάου από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας – Δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές
Η πρώην γενική γραμματέας Aντεγκληματικής Πολιτικής αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η κ. Νικολάου σε συνομιλητές της λέει ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική , αλλά δεν ΄θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για προσωπική της απόφαση, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει για λόγους ευθιξίας θα αναμείνει να ξεκαθαριστούν οι άδικες κατηγορίες όωπς λέει που έχουν διατυπωθεί εναντίον της και θα δώσει το χρόνο που χρειάζεται έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη για να αποκατασταθεί το όνομά της.

Σύμφωνα πάντα με συνομιλητές της, την απόφαση της επηρέασε και το κλίμα που δημιουργήθηκε από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, όλη αυτή η συζήτηση γίνεται όπως επισημαίνουν πηγές από το περιβάλλον της, τη στιγμή που στη ΝΔ έχει παρατηρηθεί εσωκομματική αντιπαράθεση για το αν πρέπει είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που παραιτήθηκε λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με διαφορετικές απόψεις να διατυπώνονται δημόσια.

Πάντως πηγές από τη Ν.Δ, δίνουν μια άλλη διάσταση στο θέμα , επισημαίνονταις τα εξής: «Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές».

Σημειώνεται ότι η Σοφία Νικολάου έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Παύλου Πολάκη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έχει καταγγείλει για «όργιο» απευθείας αναθέσεων.

Για αυτές τις καταγγελίες περί απευθείας αναθέσεων που υπέγραψε η Σοφία Νικολάου για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού στις 34 φυλακές της χώρας ξεκίνησε έρευνα η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου – με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και μετά από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Οι ενέργειες της Σοφίας Νικολάου, καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρόσφατα τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ζημία του Δημοσίου που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Νικολάου απάντησε σε όσα αναφέρονται σε πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις προμήθειες υγειονομικού υλικού που χρησιμοποιήθηκαν στις 34 φυλακές της χώρας. Όπως τόνισε, έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή της που αποδεικνύουν ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content