Η Ρόδος στο «έλεος» της κακοκαιρίας – Τα κύματα «κατάπιαν» τον δρόμο

Πολλά τα προβλήματα κυρίως σε ό,τι αφορά την πτώση δένδρων και κλαδιών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας έχει ήδη προκαλέσει η κακοκαιρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου.

Συγκεκριμένα το νησί από χθες το βράδυ δοκιμάζεται όπως και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκάνησου καθώς οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα με αποφάσεις που εξέδωσαν χθες το μεσημέρι οι δήμαρχοι όλων των νησιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει «τσακίσει» η κακοκαιρία. Σύμφωνα με τη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο διοικητής της Π.Υ Ρόδου, κος Νικήτας Βενιός, επισήμανε σήμερα (27/01) το πρωί ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες το βράδυ είναι ακραίες και για το λόγο αυτό κάλεσε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους με πολύ προσοχή αν αυτά είναι σταθμευμένα κάτω από δέντρα. Επίσης έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς η κακοκαιρία εντείνεται. Τέλος επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για οποιονδήποτε να επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην ύπαιθρο, καθώς οι κίνδυνοι για επέκταση της πυρκαγιάς λόγω της ισχύος των ανέμων είναι τεράστια.

Από το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης, μικρής διάρκειας διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν πρόβλημα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Σε χωριά της δυτικής πλευράς του νησιού έχει ξεκινήσει ήδη να βρέχει και για το λόγο αυτό όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω της «σοροκάδας» εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στον παραλιακό δρόμο της κοινότητας Αφάντου, μέρος του οποίου καταστράφηκε από τα κύματα. Σε έκτακτη ανάρτησή του ο κοινοτάρχης κος Γιώργος Μπακίρης, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ενημερώνουμε ότι στην παραλιακή οδό της Κοινότητας Αφάντου στην περιοχή Χελιδόνια το υπέδαφος της ασφάλτου έχει σκαφτεί από το κύμα. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων και να αποφεύγεται όσο το δυνατόν η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο.».

Καιρός: Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων από και προς Ρόδο

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε όλη τη χώρα τα δρομολόγια των πλοίων από και προς Ρόδο τροποιούνται και διαμορφώνονται ως εξής:

ΡΟΔΟ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27{O /01 /23 16:00 - 08:00 BS2
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/01/23 04:35 - 19:20 BS PATMOS
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/01/23 14:00 -12:25 BLUE CARRIER 1
KYPIAKH 29/01/23 16:00 - 08:35 BS2

ΠΕΙΡΑΙΑ-PΟΔΟ

ΠΕΜΠΤΗ 26/ 01/23 20:00 - 20:10 BlUE CARRIER 1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27{O1/23 06:00 - 21:00 BS PATMOS
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/01/23 18:00 ·10:30 BS2
KYPIAKH 29/01/23 12:00- 06:10 BS PATM0SΡΟΔΟ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content