Η Ομάδα “Πρωτοβουλία Πολιτών Βοιωτίας” παρέδωσε αγαθά στους πληγέντες – Συγκλονιστικές εικόνες-βίντεο

Η ομάδα Πρωτοβουλία Πολιτών Βοιωτίας με έδρα τη Θήβα αφού μάζεψε πάνω από δύο τόνους!! αγαθά τα συγκέντρωσε και όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ τα πήγε σε κάποιες από τις περιοχές που “πονάνε” πραγματικά.

Τα μέλη της ομάδας μας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό το κλίμα, τα συναισθήματα

Πρώτη μας στάση η Φαρκαδόνα….

Μια ατμόσφαιρα αποπνικτική από την υγρασία,στα χωράφια έξω από το χωριό, κουφάρια πνιγμένων ζώων και ο ουρανός κατάμαυρος από τα κοράκια που κυριαρχούν σκυλευοντας τα ψοφίμια.

Μπαίνοντας στο χωριό αντικρίζεις βουβά πρόσωπα να σε κοιτάζουν και να μονολογούν καταστροφή…. Πένθιμη η ατμόσφαιρα,τα ίχνη νωπά από το θηρίο που κατασπάραξε τα πάντα στο διάβα του , όνειρα, περιουσίες, φαίνονται αποτυπωμένα στα λασπωμένα κτίρια….

Μια απόγνωση διακρίνει άπαντες στο χωριό ειδικά τους ηλικιωμένους που έχουν περάσει πάρα πολλά και πλέον δεν έχουν τα κουράγια να σηκωθούν….

Εδώ την συνέχεια πρέπει να προσπαθήσουμε να την γράψουμε όλοι εμείς και να βοηθήσουμε να γίνει το θαύμα δίνοντας τους κουράγιο με την παρουσία μας και την στήριξη μας.. Είμαστε όλοι εδώ…. επόμενη μας στάση το Διάσελλο….

Δεύτερη και τελευταία στάση της σημερινής μας αποστολής το ορεινό χωριό Διάσελλο όπου φιλοξενούνται από τους ντόπιους κατοίκους, πολλές οικογένειες που υπέστησαν ζημιές …

Εκεί είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Βάιο και τα άλλα παιδιά του χωριού όπου μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση… Άλλωστε από το πρωί η κατάσταση και τα συναισθήματα μας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένα…

Συνομιλήσαμε με όλους τους κατοίκους νοιωσαμε την θλίψη και απογοήτευση τους αλλά και την φλόγα που έχει η ψυχή τους για την πατρίδα και τα χωριά τους…

Ιδιαίτερα συγκινητικοί και αγαπητοί άνθρωποι μας κέρασαν στο καφενείο του όμορφου χωριού τους και κάπως προσπαθήσαμε να απαλύνουμε τον πόνο τους με λίγο χιούμορ….

Τους αποχαιρετήσαμε και τους υποσχεθηκαμε ότι θα ξαναγυρίσουμε και πως η στήριξη μας θα είναι συνεχής…..

Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου ,για την φιλοξενία τους και ότι παρόλο το κακό δεν έχουν χάσει το γέλιο και την πίστη τους….

Υπάρχει ελπίδα όσο θα είμαστε όλοι μαζί !!!!

Καλή αντάμωση αδέρφια

Επειδή είμαστε στον δρόμο της επιστροφής και θα σας δώσουμε μετά εικόνα και εντυπώσεις από το Διάσελλο που πήγαμε για να ολοκληρωσουμε την αποστολή μας…

Σας ανακοινώνω ότι θα συνεχίσουμε επ αόριστον να συλλέγουμε ως σύλλογος είδη πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας….

Ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει θα ανακοινώνονται οι ημέρες που θα συγκεντρώνονται τα πράγματα..Να θυμάστε όλοι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να σβήσει εις πείσμα των καιρών….

Γιατί η Ελλάδα είναι μια αγκαλιά κι ένα χαμόγελο που πάντα θα επισκιάζει την οποιαδήποτε καταστροφή….

Να σημειωθέι ότι κατόπιν αιτήματος της ομάδας “πρωτοβουλία Πολιτών Βοιωτίας” το αυτοκίνητο που πήγε τα αγαθά στη Θεσσαλία δεν χρεώθηκε διόδια. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος γράφει:

“Ο σύλλογος μας ευχαριστεί την Νέα Οδό που ικανοποίησε το αίτημα μας ,να μην χρεωθεί με διόδια το αυτοκίνητο που έκανε την μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης που αποστείλαμε στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας!!!!”

Στο βίντεο ο Δημήτρης – επικεφαλής της ομάδας μας μιλάει για την εμπειρία του

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content