“Η Λιβαδειά που αντιστέκεται”

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες των διαδηλωτών που σήμερα Κυριακή 3/3 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ (παράρτημα Λιβαδειάς) και με τη μαζική και δυναμική τους κινητοποίηση ματαίωσαν την πραγματοποίηση συνεδρίου ακροδεξιού κόμματος στη Λιβαδειά.

Πρόκληση αποτέλεσε η προθυμία του Δημάρχου Δ. Καραμάνη να παραχωρήσει αρχικώς δημόσιο χώρο για την πραγματοποίηση του παραπάνω συνεδρίου, μια απόφαση που κατόπιν καταγγελιών και σημαντικών πιέσεων που του ασκήθηκαν πήρε πίσω σιωπηλά. Παρόλα αυτά, μετά από μεσολάβηση του Δήμου(!) πάλι -όπως ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος δήλωσε σε συνέντευξη του- η φασιστοσύναξη μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, ήδη από το 2017, έχει πάρει απόφαση, ύστερα από κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος και των προοδευτικών δυνάμεων, για τον αποκλεισμό των φασιστών από την πόλη αφού θεωρούνται ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

 Σήμερα η νεολαία και οι εργαζόμενοι της πόλης βροντοφώναξαν ότι οι φασίστες δεν χωράνε στην πόλη μας και έστειλαν το ηχηρό μήνυμα ότι εδώ δεν φυτρώνει ο σπόρος του φασισμού, αντίθετα, οι γειτονιές μας είναι και θα παραμείνουν γειτονιές αλληλεγγύης. Το μήνυμα αυτό ας το λάβουν υπόψη όσοι φασίστες και ακροδεξιοί επιχειρήσουν στο μέλλον να αναπτύξουν τη βρώμικη δράση τους στην πόλη μας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία κάποιων πολιτικών κομμάτων, φορέων και σωματείων της πόλης μας που κάποτε θεωρούσαμε ότι είχαν θέση στον αγώνα κατά του φασισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς.

Παραμένουμε σε εγρήγορση μπροστά στον φασιστικό κίνδυνο αφού το επόμενο διάστημα η Λιβαδειά, ως πρωτεύουσα του νομού, θεωρούμε ότι αποτελεί κεντρικό σημείο του σχεδιασμού ανάπτυξης του ακροδεξιού χώρου.

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά! Δεν ξεχνάμε τους εκτελεσθέντες της Λιβαδειάς, το Δίστομο, το Καλάμι, τον Υψηλάντη, τον Καρακόλιθο, το Ζερίκι… Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό να σηκώσει κεφάλι στο μαρτυρικό τόπο μας.

Επαναφέρουμε, τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από τους βουλευτές του νομού, τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους φορείς και τα σωματεία της πόλης, καθώς πληροφορούμαστε ότι πολιτικά πρόσωπα (όπως ο Βασίλης Στίγκας αρχηγός των Σπαρτιατών) που έλκουν την ιδεολογία τους στο ναζισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία θα έρθουν στην πόλη μας το επόμενο διάστημα, κάτι που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

– Τι θα κάνουν οι φορείς και τα σωματεία της πόλης θα συναντηθούν μαζί τους;

– Τι θα κάνουν ο Δήμαρχος, οι Βουλευτές του νομού, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας θα συναγελάζονται μαζί τους;

Και τέλος, το πιο σημαντικό αναπάντητο ερώτημα που έχουμε θέσει από την πρώτη μας ανακοίνωση:

Θα δούμε στις επερχόμενες εθνικές επετειακές εκδηλώσεις, όπως στην παρέλαση της25ης Μαρτίου, τέτοια πρόσωπα να χαιρετούν τη νεολαία της πόλης μας; Τι θα κάνουν οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ στη Λιβαδειά

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content