“Η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας απροστάτευτους εργαζόμενους και νοικοκυριά”

Η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας απροστάτευτους εργαζόμενους και νοικοκυριά

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αγνοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω των πολιτικών που η ίδια δημιουργεί ή διατηρεί και δεν αποδέχεται τις δίκαιες τροπολογίες που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγήςστο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και τις οποίες υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης.

Καταθέσαμε τροπολογία για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds. Προτείναμε: α) Καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων, β) Επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες, γ) Προστασία της αγροτικής περιουσίας.

Με την δεύτερη τροπολογία ζητήσαμε την επέκταση τακτικής επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό από 3 μήνες, που είναι σήμερα, σε 5 μήνες, ώστε, στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης οι εν λόγω άνεργοι να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες διαβίωσης αλλά και για να ισχυρά κίνητρα ασφάλισης, δεδομένου ότι η εποχική εργασία χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία, για άλλη μια φορά, απέρριψε τις τροπολογίες μας. Και αυτή την φορά απέδειξε ότι μέλημά της δεν είναι ούτε η θωράκιση της μεσαίας τάξης ούτε η προστασία των ευάλωτων πολιτών.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr