Η κατάσταση των πυρκαγιών σε Πάρνηθα και Βοιωτία – «Αναζητούνται ύποπτοι για εμπρησμό»

Παραμένει η φωτιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στο δάσος της Δαδιάς με την Πυροσβεστική να έχει εστιάσει εκεί την προσοχή της προσπαθώντας να την θέσει υπό έλεγχο.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες θα γίνει έρευνα σε βάθος. Για τις πυρκαγιές οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τριες προσαγωγές και μία σύλληψη για απόπειρα εμπρησμού στις περιοχές του Αυλώνα και του Μενιδίου, τη στιγμή που δινόταν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μεγάλο μέτωπο της Πάρνηθας. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι αναζητούνται ύποπτοι και για το μέτωπο της Εύβοιας.

«Έχουμε συλλέξει υλικό και μαρτυρίες για τους εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα. Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει πολλαπλή παρέμβαση σε όλα τα μέτωπα», τόνισε ο Γιάννης Αρτοποιός για τις φωτιές που καίνε στην Ελλάδα, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (25.08.23).

«Στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές σε εξέλιξη. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλύτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι», δήλωσε.


Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους», επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους.

Δίνοντας μία πρώτη εικόνα από τις πυρκαγιές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο κ. Αρτοποιός επεσήμανε ότι το πιο ενεργό μέτωπο στην Ελλάδα σήμερα είναι εκείνο του Έβρου, υπογραμμίζοντας πως το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Δαδιάς.

Την ίδια ώρα, στην Πάρνηθα, υπάρχει ένα μικρό ενεργό μέτωπο στα δυτικά. Όπως είπε ο ίδιος, στην περιοχή της Φυλής, επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση. Ωστόσο, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή, ενώ όλη τη νύχτα υπάρχουν περιπολίες της Αστυνομίας για να εντοπιστεί έγκαιρα όποια πιθανή προσπάθεια εμπρησμού.

Ειδικότερα, στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Τέλος, βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Βοιωτία, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο που απασχολεί αυτή την στιγμή είναι στη Υλίκη, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στο Στείρι, οι οποίες όμως φαίνεται να είναι διαχειρίσιμες.

Σημειώνεται ότι πως για ακόμη μία νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα παραπάνω μέτωπα. Χθες, Πέμπτη εκδηλώθηκαν 69 φωτιές μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, ενώ είχαμε και την πρώτη σύλληψη για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα. Πρόκειται για έναν 45χρονο αμπελουργό, πρώην δικηγόρο, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα διπολικής διαταραχής.

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content