Η Φωκίδα σε νέα εποχή Λιμενικής Πολιτικής

Την Δευτέρα 08/05/2023, στην αίθουσα του Κυριακοπούλειου – Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Απολογισμού της Λιμενικής Επιτροπής 2020-2023 του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας.

Η στοχευμένη ομιλία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κυρίου Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, περί μελλοντικού σχεδιασμού και εκμετάλλευσης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιτέας, αλλά και ανάπτυξης της κρουαζιέρας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η οποία διαδέχτηκε τον απολογισμό της Προέδρου της ΛΕ του ΛΤΝΦ, κας Αναγνωστάκου – Παυλοστάθη Σοφίας, κατάρτισαν πλήρως με απλά, κατανοητά λόγια και με αποδείξεις, όλους όσους ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση ενός από τους πιο σημαντικούς τομείς της Φωκίδας. Ιδιαίτερη στιγμή για εμάς η υπογραφή σύμβασης με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κύριο Φάνη Σπανό και με τον  εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας, κύριο Νικόλαο Χαραλάμπους. Η εκτέλεση των μελετών για την έκδοση της άδειας του υδατοδρομίου στο όνομα του Λιμενικού Ταμείου και το πιο σημαντικό η εκπόνηση του Π.Ε.Α.Λ. (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα) είναι πια γεγονός.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων από τον βουλευτή Φωκίδας, κύριο Ιωάννη Μπούγα και στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Ιωάννη Τσακίρη για τη σημαντική συμβολή του στη μελλοντική ανάπτυξη της πόλης μας, από την Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής, κυρία Σοφία Αναγνωστάκου.

Η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και τις ευχαριστήριες ομιλίες τους: τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Ιωάννη Τσακίρη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κύριο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον βουλευτή Φωκίδας, κύριο Ιωάννη Μπούγα, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κύριο Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φωκίδας, κύριο Γεώργιο Δελμούζο και τον Δήμαρχο Δελφών, κύριο Παναγιώτη Ταγκαλή.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, το αμέριστο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την εκδήλωσή μας: αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας, αυτοδιοικητικοί, τέως και νυν, πρόεδροι και διευθυντές φορέων, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων, καταστηματάρχες της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, αλιείς και πολίτες της περιοχής μας, καθώς και εξωτερικοί μας συνεργάτες. Η έμπρακτη προσπάθειά σας για την πρόοδο του τόπου αλλά και η εμπειρία σας αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην επίτευξη των στόχων μας.

Η Λιμενική Επιτροπή 2020-2023 του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας

Αναγνωστάκου – Παυλοστάθη Σοφία, Κοτσιμπός Αλέξανδρος, Λύτρας Ηλίας, Κακανάς Κωνσταντίνος, Κουτονιάς Παναγιώτης, Γαζής Κωνσταντίνος, Ζαχαρόπουλος Ανδρέας, Κασούτσας Ανάργυρος

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content