Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΊΑΣ στηρίζει το δίκαιο αίτηµα για την επάνοδο του εκπαιδευτικού στο Γυµνάσιο Αλιάρτου 

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΊΑΣ στηρίζει το δίκαιο αίτηµα του συλλόγου διδασκόντων του  Γυµνασίου Αλιάρτου για την άµεση επάνοδο του συναδέλφου στο Γυµνάσιο Αλιάρτου 

Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας στηρίζει το δίκαιο αίτηµα του Συλλόγου Διδασκόντων και των µαθητών του Γυµνασίου Αλιάρτου για την επαναφορά του αναπληρωτή συναδέλφου στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, στο οποίο είχε τοποθετηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2023- 2024.

Καταγγέλλουµε την αυθαίρετη απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας να µετακινήσει στη µέση της χρονιάς τον συνάδελφο καταπατώντας τα εργασιακά του δικαιώµατα. Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυµνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίµηση όντας πρώτος στη λίστα. Ωστόσο ο συνάδελφος τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιοµετρικά µεγάλη απόσταση µεταξύ τους (45 χιλιόµετρα). Παράλληλα, δηµιουργούνται προβλήµατα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα µηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, µετακίνηση,  κλπ.).

Συγχρόνως, διαρρηγνύεται η συνοχή και το θετικό κλίµα του συλλόγου, η ροή του εκπαιδευτικού έργου, τρεις µήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Επιπροσθέτως, η µετακίνηση του συναδέλφου επηρεάζει άµεσα παιδαγωγικά και λειτουργικά την εύρυθµη λειτουργία του σχολείου καθώς ο συνάδελφος έχει αναλάβει πλήθος αρµοδιοτήτων και ρόλων.

Βασικό κριτήριο για την ΕΛΜΕ είναι η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των  εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, και των βασικών μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των  μαθητών.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαιτούμε τη δίκαιη και άµεση επάνοδο του συναδέλφου µας στα καθήκοντά του στο Γυµνάσιο Αλιάρτου.  

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content