Η Ελλάδα πενθεί – Η νεολαία πενθεί – Το 3ο Λύκειο Θήβας σε κατάληψη στη μνήμη των 57 συνανθρώπων μας

Η σημερινή κατάληψη στο Τρίτο Λύκειο Θήβας αναδεικνύει τη σοβαρότητα και την ευαισθησία που επικρατούν στην κοινότητα μας σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2023. Οι μαθητές, ενεργώντας με συλλογική απόφαση, έχουν αναλάβει δράση για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και την ανάγκη για δραστικά μέτρα πρόληψης και ασφαλείας στον σιδηροδρομικό τομέα.

Με αυτήν την κατάληψη, οι μαθητές δεν απλά εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, αλλά και προτείνουν υπεύθυνες λύσεις και απαιτούν δράση από τις αρμόδιες αρχές. Οι φωνές τους δεν πρέπει να αγνοηθούν, αλλά να ακουστούν και να ληφθούν υπόψη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και η ομαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα μας.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε τη σημασία της ενεργητικής συμμετοχής των νέων στη δημόσια σφαίρα και να τους προσφέρουμε τον αναγκαίο χώρο και την υποστήριξη για να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους. Η κατάληψη αποτελεί έναν τρόπο για τη νεολαία να κάνει τη φωνή της να ακουστεί και να επιδιώξει τη δημιουργία αλλαγών που θα έχουν θετική επίδραση στην κοινωνία μας.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content