Η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τανάγρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Σπάρτης Ευστάθιος, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Φθιώτιδος Συμεών και Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κηφισίας Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Γόρτυνος Νικηφόρος, Παραμυθίας Σεραπίων, Φλωρίνης Ειρηναίος και οι Επίσκοποι, Ανδρούσης Κωνστάντιος, Ταλαντίου Επιφάνιος και Θεσπιών Παύλος.

Να αναφερθεί ότι στο Ναό παρέστησαν ο πρ. υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, Υπουργοί, Διπλωμάτες, πρ. Υπουργοί, Καθηγητές, τοπικοί άρχοντες, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο κ. Απόστολος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας που τον εξέλεξαν Επίσκοπο Τανάγρας, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που λαμβάνει την Αρχιερωσύνη.

Επίσης ο Επίσκοπος Τανάγρας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν μέχρι σήμερα στην ανέλιξή του, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Επίσκοπο ανέφερε ότι θεωρεί οξύμωρο μέσα στην Θεία Λειτουργία να αναφερθεί αναλυτικά στο εντός της ιστορίας έργο του και στις περγαμηνές του.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τόνισε ότι «πολλοί άνθρωποι από τον εκκλησιαστικό, διπλωματικό, επιστημονικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο λειτούργησαν ως καλοί αγγελιοφόροι μιλώντας σε μένα για εσένα επαινετικά».

«Πριν από ένα μήνα με πρότασή μου η Ιεραρχία της Εκκλησίας σε εξέλεξε Επίσκοπο. Σήμερα αναλαμβάνεις το πιο υψηλό λειτούργημα που υπάρχει στην Εκκλησιαστική ζωή, εκείνο του Επισκόπου» – τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε: «από σήμερα αναλαμβάνεις την πιο καίρια αποστολή στην Εκκλησία που δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Η αποστολή αυτή μπορεί να εμπνεύσει όλες τις επιμέρους αποστολές σου, προσφέροντάς σου τη διάκριση, που όλοι χρειαζόμαστε».

«Όντας ο κάθε Επίσκοπος «εις τύπον και τόπον Χριστού», έχει ως κύρια αποστολή να προβάλλει την πατρότητα και υιότητα του Χριστού. Μόνο μία τέτοια θέση μπορεί να δώσει νόημα στους ανθρώπους και να ανακόψει τον φαύλο κύκλο της ακόρεστης, φίλαυτης απόλαυσης που οδηγεί στον συνεχή αλληλοσπαραγμό και στην αλληλοεξόντωση ανθρώπων και λαών» – πρόσθεσε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΗΓΗ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content