Γνωστό γάλα επιστρέφει μετά από χρόνια στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Για εφέτος, ο Όλυμπος, η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας προχωρά στην κατασκευή εργοστασίου στη Βουλγαρία με την αναβίωση του σήματος της ΑΓΝΟ.

Παρότι οι όγκοι των πωλήσεων στον κλάδο των γαλακτοκομικών συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά στην εγχώρια αγορά (το πρώτο δίμηνο του 2023 η κατηγορία υποχωρεί με ρυθμό 5%), τα αδέλφια Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης αισιοδοξούν για τη φετινή χρονιά και ήδη ο όμιλος έχει ξεκινήσει ένα στοχευμένο εμπορικό πλάνο, ενεργοποιώντας εκ νέου προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με τον ΟΤ, ουσιαστικά ο όμιλος κατάφερε να καλύψει μέρος των απωλειών σε πωλήσεις στην εσωτερική αγορά, με πωλήσεις που πραγματοποίησε εκτός Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές για το 2022 ανήλθαν σε ποσοστό έως και 60% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η διοίκηση αναγνωρίζοντας την συμβολή των εργαζόμενων της γνωστοποίησε -στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας – τη χορήγηση μπόνους συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε 25 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους – παραγωγούς γάλακτος που συνοδεύτηκαν με ένα μπόνους συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content