Γιώτα Πούλου: Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εσωτερικών

 Συναντήσαμε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία συμμετείχαν και οι Θ. Γκοτσόπουλος, Κ. Παπαδημητρίου και Γ. Γούναρης και θέσαμε θέματα αρμοδιότητάς του, της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

Αναφερθήκαμε διεξοδικά στα προβλήματα που προέκυψαν κατά την πρώτη εφαρμογή της επιστολικής ψήφου στις πρόσφατες ευρωεκλογές, στην ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης και αναβάθμισης του ΑΣΕΠ και στο αίτημα λογοδοσίας και διαφάνειας ως προς τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, θέματα που έχουμε αναδείξει ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ιδιαίτερα αναφερθήκαμε στο μείζον θέμα της απορρόφησης των διοριστέων των Γραπτών Διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2Γ/22, αλλά και 2ΓΕ/23 (εκπαιδευτικοί).

Συζητήσαμε, επίσης, τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, την καθυστέρηση των έργων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους, καθώς και θέματα συναρμοδιότητας του ΥΠΕΣ, όπως την έλλειψη ενεργειακού χώρου, την πυροπροστασία των ακινήτων και τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των ΔΕΥΑ.

Επιπλέον, επισημάναμε τα θεσμικά ζητήματα των Κωδίκων Αυτοδιοίκησης και Δημοσίων Υπαλλήλων, του καθορισμού των αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, της παράλειψης σύνταξης του νέου Οργανισμού του ΥΠΕΣ, της καθυστέρησης αξιολόγησης των προϊσταμένων και διευθυντών στη δημόσια διοίκηση, καθώς και του επιδόματος παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η συζήτηση ήταν παραγωγική και ο υπουργός σημείωσε τις προτάσεις και παρατηρήσεις  μας, ενώ δεσμεύτηκε να ενημερώνει έγκαιρα την Αξιωματική Αντιπολίτευση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου στο επόμενο χρονικό διάστημα και για την πρόοδο σε όλα τα θέματα που του θέσαμε.

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης  Επιτροπής Περιφερειών

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content