Γιώτα Πούλου: Να προστατευθεί επιτέλους η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α!

Να προστατευθεί επιτέλους η ζωή και η ασφάλεια των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α!

 Συναντήθηκα σήμερα με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χολαργού – Παπάγου, με αφορμή το τραγικό εργατικό ατύχημα που στοίχησε τη ζωή σε εργαζόμενο της Υπηρεσίας Πρασίνου στις 27 Ιουνίου, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο καθώς εργαζόταν στον προαύλιο χώρο του Α ΄Δημοτικού σχολείου Παπάγου.

Πέρα από την αυτονόητη έκφραση των συλλυπητηρίων στους συναδέλφους και την οικογένεια του θανόντος εργαζομένου, το τραγικό περιστατικό είναι κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας εργατικών ατυχημάτων στους Ο.Τ.Α, και μάλιστα πολλών θανατηφόρων, που συνεχώς αυξάνεται.

Γι’ αυτό, κατέθεσα ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητάμε ενημέρωση για τη διερεύνηση του συγκεκριμένου συμβάντος, την άμεση λήψη μέτρων  για τη διασφάλιση τήρησης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία πρωτοκόλλων ασφαλείας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α, της παροχής όλων των μέσων ατομικής προστασίας και την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης σε πόρους και προσωπικό, ώστε να υπάρχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας στην εργασία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ακούει τις καταγγελίες και τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά και των δημοτικών αρχών, και κάνει πως δεν βλέπει τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας σε εργατικά ατυχήματα!

H Ερώτηση, όπως κατατέθηκε, εδώ: https://docs.google.com/document/d/1ZX4l5DXOR2cejG4skm43k1sr4AwMxE6F/edit?usp=sharing&ouid=104881842770027480076&rtpof=true&sd=true

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content