Γιώτα Πούλου: Εκδήλωση μνήμης για τον Διστομίτη αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιάννη Καΐλη!

Η εξαιρετική εκδήλωση του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου και του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας προς τιμή του Γιάννη Καΐλη, 50 χρόνια μετά τον αδόκητο θάνατό του, υπογραμμίζει τη συνεχή υποχρέωσή μας να θυμόμαστε τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκε.

Ο Γιάννης Καΐλης γεννήθηκε το 1950 στο Δίστομο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Διστόμου και εισήλθε το 1970 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), όπου ξεχώρισε για το ταλέντο και την εργατικότητά του. Ως τεταρτοετής φοιτητής πρωτοστάτησε τον Νοέμβριο του 1973 στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου έγραψε τα γνωστά συνθήματα στην πύλη του ΕΜΠ και σχεδίασε το πανό της εξέγερσης. Συνελήφθη και δολοφονήθηκε, ύστερα από άγρια βασανιστήρια, τον Φεβρουάριο του 1974. Κανείς δεν καταδικάστηκε για τη δολοφονία του.

Οι Πρυτανικές Αρχές και το Συμβούλιο Διοίκησης της ΑΣΚΤ αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και να ζητήσουν επισήμως το άνοιγμα του φακέλου της δολοφονίας του. Δεσμεύομαι να στηρίξω το αίτημά τους στη Βουλή. Η δικαίωση του αγωνιστή της Δημοκρατίας είναι καθήκον όλων μας.

Η διατήρηση της μνήμης και των ιδεών του Γιάννη Καΐλη πρέπει να μας κινητοποιεί διαχρονικά, και κυρίως τους νέους και τις νέες μας, κατά του Φασισμού που βρίσκεται και πάλι σε άνοδο.

Τα πινέλα του γράφουν ακόμα στις καρδιές μας τα πιο εμπνευστικά και επίκαιρα συνθήματα! 

Χαιρετισμός στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Καΐλη 

Αξιότιμη Πρόεδρε και μέλη του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου,

αξιότιμε Δήμαρχε Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας,

σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση για τον Γιάννη Καΐλη, στην οποία, λόγω υποχρεώσεων στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ.

Ξεπληρώνουμε σήμερα ένα χρέος μνήμης και τιμής για τον συμπατριώτη μας, Βοιωτό και Διστομίτη, Γιάννη Καΐλη, τον καλλιτέχνη και θαρραλέο αγωνιστή κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία σας για την αποψινή εκδήλωση έρχεται να ενημερώσει το ευρύ κοινό και να ρίξει φως στη ζωή, το έργο και τη δράση ενός από τους πιο δυναμικούς πρωτεργάτες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ενός αγωνιστή που πλήρωσε με τη ζωή του το φλογερό πάθος του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Η γενναία αντιφασιστική δράση του Γιάννη Καΐλη αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τις νέες γενιές και εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, καθώς  η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δημιουργεί νέες προκλήσεις και μας καλεί σε εγρήγορση.

Τα πινέλα του συνεχίζουν να γράφουν στις καρδιές μας τα πιο εμπνευστικά και επίκαιρα συνθήματα! 

Σας ευχαριστώ. 

 

Με εκτίμηση, 

Γιώτα Πούλου 

Βουλευτής Βοιωτίας 

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Γιώτα Πούλου 

Βουλευτής Βοιωτίας 

Τομεάρχης Εσωτερικών ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content