Γενικό Νοσοκομείο Θήβας: Τοποθέτηση συστήματος PACS – RIS (Radiology Information System)

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PACS – RIS (Radiology Information System) ΣΤΟ Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ

Με ένα σύγχρονο σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης ενισχύθηκε το Γ. Ν. Θηβών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα PACS – RIS (Radiology Information System), το οποίο δύναται να ανάγει σε ένα ανώτερο επίπεδο τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας. Ας το γνωρίσουμε όμως από κοντά.

Το σύστημα PACS- RIS (Radiology Information System) σε συνεργασία με την τηλε-Ακτινολογία έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη βασισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία καθώς προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων για την εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πιο συγκεκριμένα, αρχειοθετεί, διαχειρίζεται και διανέμει ιατρικές εικόνες και δεδομένα με τρόπο ώστε η πρόσβαση σε αυτά να είναι βατή διότι πολύ συχνά διαθέτουν μεγάλο όγκο δεδομένων.

Επίσης παρέχει μία επιπλέον σημαντική λειτουργία, την αποθήκευση των παραπάνω δεδομένων χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα προς αποφυγή σφαλμάτων.

Συνεπώς, με την άμεση πρόσβαση σε πλήθος εικόνων από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, τη δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας, τη δυνατότητα διάγνωσης με τη βοήθεια του λογισμικού και την αποφυγή της απώλειας εξετάσεων – φιλμ μειώνεται σημαντικά το κόστος λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Σημαντική παράμετρος του εν λόγω συστήματος αποτελεί η δυνατότητα τήρησης αρχείου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία, αποσκοπώντας όχι μόνο στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών αλλά και στην online πρόσβαση στα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων ακόμα και από απομακρυσμένα αγροτικά ιατρεία – κέντρα υγείας.

Τέλος, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών στοχεύει στην άρτια διάγνωση και επιλογή του αποτελεσματικότερου τρόπου θεραπείας προς όφελος των ασθενών.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς- Γ.Ν. Θηβών

(Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας )

Κατσαγκόλης Ιωάννης

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content