Γ. Μουλκιώτης: «Διευθέτηση των δυσλειτουργιών στην απόδοση ΑΜΚΑ σε εργάτες γης από τρίτες χώρες.»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στράφηκε προς τους υπουργούς Εργασίας, Μετανάστευσης και Ψυφιακής Διακυβέρνησης, ζητώντας εξηγήσεις και άμεσες λύσεις για το πρόβλημα απόδοσης ΑΜΚΑ σε εργάτες γης από τρίτες χώρες.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών στον αγροτικό τομέα είναι ευρέως γνωστό και υπάρχει ο κίνδυνος να επηρεαστεί η αγροτική παραγωγή. Η δυσλειτουργία στην απόδοση του ΑΜΚΑ για αλλοδαπούς εργάτες, οι οποίοι έχουν ήδη ΠΑΜΚΑ, προκαλεί περαιτέρω προβλήματα, καθώς πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να λάβουν το ΑΜΚΑ λόγω συστηματικών δυσλειτουργιών του e-ΕΦΚΑ.

Ο Μουλκιώτης υπογραμμίζει την ανάγκη για γρήγορη επέμβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ για την απόδοση νέου ΑΜΚΑ και την αναγνώριση του ΠΑΜΚΑ ως ΑΜΚΑ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οριστικά.

Συνεπώς, οι υπουργοί καλούνται να παρέμβουν άμεσα, να προσφέρουν εξηγήσεις και να επιλύσουν το ζήτημα για το καλό των εργατών, των αγροτών και της εθνικής αγροτικής οικονομίας.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • ​Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
  • Εάν προτίθενται να ρυθμίσουν, με σύντομες διαδικασίες, την απόδοση νέου ΑΜΚΑ για τους εργάτες γης, επεμβαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ.
  • Ποιοι είναι οι λόγοι των δυσλειτουργιών στη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ για τους εργάτες γης που προέρχονται από τρίτες χώρες και έχουν ήδη Προσωρινό ΑΜΚΑ.
  • Εάν σκοπεύουν να επαναφέρουν σε ισχύ τους ΠΑΜΚΑ, για τους εργάτες γης και να το χαρακτηρίσουν ως ΑΜΚΑ, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, χωρίς να έπονται στην συνεχόμενη ταλαιπωρία, εργοδότες και εργαζόμενοι.
Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content