Φωτιές: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατευτούν από τους καπνούς

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε στο MEGA πως τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των πυρκαγιών

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε πολύτιμες συμβουλές για το πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από τους καπνούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε στο MEGA πως τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των πυρκαγιών.

«Γενικά είναι δύσκολο σε τέτοιες συνθήκες ατμοσφαιρικές να προστατευτούν οι άνθρωποι. Καλό είναι να απομακρυνθούν οι άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα αναπνευστικά προβλήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Λογικά σε τέτοια γεγονότα αναμένεται και αύξηση στη θνησιμότητα στο λεκανοπέδιο από τέτοια νοσήματα», δήλωσε.

Ο επίκουρους καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμβούλεψε τους πολίτες να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

«Επειδή είναι υψηλή η θερμοκρασία, αυτό θα επιτείνει τα προβλήματα. Σε αυτά τα θέματα καλό θα είναι να βρίσκονται σε χώρους με κλιματισμό και σε κλειστούς χώρους».

Η χρήση μάσκας – και ιδιαίτερα η μάσκα υψηλής προστασίας – μπορούν να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα των μεγαλύτερων σωματιδίων που βρίσκονται στον αέρα, ενώ ο κος Μαγιορκίνης τόνισε πως εάν δεν βρέξει ή δεν φυσήξει άνεμος για κάποιες μέρες μετά την παύση των φωτιών θα υπάρχουν σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

in

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content