Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας μετά από πολύμηνη έρευνα στη Φωκίδα – Φώτο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν (4) μέλη της, στο πλαίσιο σημερινής οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Φωκίδας

Κατασχέθηκαν (137,04) γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από (500) γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των (9.225) ευρώ, πολεμικό τυφέκιο τύπου replica, πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κ.α.

Στην δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται (48) ακόμη άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Φωκίδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 03 Μαΐου 2023 το πρωί, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Άμφισσας και της Ιτέας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών – μελών της εγκληματικής ομάδας.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε.  της ίδιας Υπηρεσίας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας – Δελφών και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και -κατά περίπτωση- περί όπλων.

Αναλυτικότερα, μετά από ταυτόχρονες συντονισμένες νομότυπες έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • 137,04 γραμμάρια κοκαΐνης,
 • 501,2 γραμμάρια κάνναβης,
 • 13 σκευάσματα αναβολικών ουσιών,
 • ρεπλίκα πολεμικού τυφεκίου, 
 • κυνηγετικό όπλο,
 • το  χρηματικό ποσό των 9.225 ευρώ, 
 • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 
 • 3 ζυγαριές ακριβείας,
 • 6 κινητά τηλέφωνα με τις κάρτες sim και ένα tablet,
 • τρίφτης και μεταλλική θήκη με υπολείμματα κάνναβης, καθώς και
 • ένα σημειωματάριο.  

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επιπλέον σαράντα οκτώ (48) άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αποδόμηση εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content