«Εξαιρετικά δηλητηριώδες» φίδι κυκλοφορεί στους δρόμους

«Εξαιρετικά δηλητηριώδες» φίδι κυκλοφορεί στους δρόμους της Ολλανδίας

Το, μήκους δύο μέτρων, πράσινο μάμπα δραπέτευσε από το σπίτι του ιδιοκτήτη του στο Τίλμπουργκ – Οι Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να προσέχουν

Ένα «εξαιρετικά δηλητηριώδες» πράσινο μάμπα, μήκους περίπου δύο μέτρων, δραπέτευσε από το σπίτι του ιδιοκτήτη του στη νότια Ολλανδία, προειδοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές, καλώντας τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δραπέτευσε από το σπίτι του ιδιοκτήτη του και το ψάχνουν οι Αρχές

Ο δήμος του Τίλμπουργκ κάλεσε τους κατοίκους μιας συνοικίας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό να προσέχουν και «να μην πλησιάζουν το φίδι».

«Αν δείτε αυτό το ερπετό μην πλησιάζετε»

Το μάμπα «δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με κανέναν», όμως «είναι επικίνδυνο» και «το δάγκωμά του είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Εάν δαγκώσει κάποιον, είναι σημαντικό ο άνθρωπος αυτός να λάβει αμέσως ιατρική περίθαλψη», πρόσθεσε ο δήμος, που ανάρτησε στον ιστότοπό του και μια φωτογραφία του πράσινου ερπετού.

Οι κάτοικοι καλούνται, αν δουν το φίδι, να παραμείνουν σε απόσταση και να καλέσουν αμέσως τις αρχές. «Μην προσπαθήσετε να το πιάσετε μόνοι σας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πού μπορεί να κρύβεται

Σύμφωνα με τους ειδικούς που επικαλείται ο δήμος, το τροπικό φίδι δεν θα βγει εύκολα από την κρυψώνα όπου έχει καταφύγει, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ολλανδία «Του αρέσουν τα σκοτεινά, ζεστά μέρη», πρόσθεσε ο δήμος.

Ο ιδιοκτήτης του φιδιού ενημέρωσε την αστυνομία αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι «του έλειπε ένα ερπετό». Στο μεταξύ, μετακινήσει σε άλλη περιοχή τη συλλογή των φιδιών του.

in

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content