Εξαγόρασε την παστελοποιία Patrikon στη Θήβα η Stayia Farm

Στην εξαγορά της παστελοποιίας Patrikon με έδρα τη Θήβα, προχώρησε η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης μελιού, Stayia Farm της Εύβοιας.

Πρόκειται για μία ακόμα κίνηση απόκτησης ποσοστού σε επιχειρηματική οντότητα που σχετίζεται με το μέλι καθότι τον Οκτώβριο του 2022 είχε προηγηθεί η εμπορική συμφωνία και επίκειται η απόκτηση ποσοστού 35% στον Συνεταιρισμό Σιθών που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μελιού και εδρεύει στη Χαλκιδική. Η Stayia Farm, που στο διάστημα από 20 έως και 24 Φεβρουαρίου συμμετείχε στην έκθεση Gulfood στο Ντουμπάι, προσβλέπει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το μέλι, είτε αφορά στην απόκτηση ποσοστού όπως στην περίπτωση του Συνεταιρισμού Σιθών, προκειμένου να αυξήσει της εισκομιζόμενες ποσότητες μελιού, είτε στην απόκτηση εταιρειών που το αντικείμενό τους θεωρείται συμπληρωματικό στο δικό της όπως συνέβη στην περίπτωση της παστελοποιίας Patrikon.

O κύκλος εργασιών της Stayia Farm το 2021 έφτασε στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή εξάγει το μέλι της σε 37 χώρες και οι διεθνείς πωλήσεις της αντιστοιχούν στο 50% του κύκλου εργασιών της. Το 2022 ο τζίρος της έφτασε στα επίπεδα των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

agronews

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content