Έτσι θα ανοίξουν πάλι τα γήπεδα: Όλα τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

Κάμερες υψηλής ευκρίνειας, βαριές τιμωρίες, e-tickets είναι μερικά από τα νέα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σύντομα, σύμφωνα με τη «Real News».

Η πάταξη της οπαδικής βίας έχει μπει στο επίκεντρο της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες. Kατόπιν και του σοβαρού τραυματισμού αστυνομικού σε επεισόδια στον Ρέντη, εξετάζονται μία σειρά μέτρων που έχουν να κάνουν και με την επιστροφή των φιλάθλων και οπαδών στα γήπεδα.

Για να δοθεί ,ωστόσο, η εντολή να ανοίξουν πάλι τα γήπεδα και ο κόσμος να επιστρέψει στις εξέδρες της Super League πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες και να ληφθούν κάποια πολύ συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές που θα προβλέπονται για τις ομάδες θα είναι πολύ αυστηρές.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, για να ανοίξουν ξανά οι εξέδρες από τις 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει σε όλα τα γήπεδα της Super League να τοποθετηθούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας, που ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των Αρχών και μάλιστα θα βρίσκονται σε κάθε πλευρά του γηπέδου.

Η αστυνομία δυο μέρες πριν από κάθε αναμέτρηση θα πραγματοποιεί ελέγχους για το αν οι κάμερες λειτουργούν. Αν οι κάμερες δεν λειτουργούν, θα αποφασίζεται αυτόματα η διενέργεια αγώνα χωρίς θεατές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μία ομάδα θα μπορεί να τιμωρείται απευθείας ακόμα και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αν πέσουν φωτοβολίες ή κροτίδες και γενικά οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη. Η ποινή σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα διπλασιάζεται αν υπάρξει υποτροπή, ενώ θα επιβάλλεται και πρόστιμο.


Επιπλεόν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μπαίνει ο κόσμος στο γήπεδο μέσω εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα και ταυτοπροσωπία των φιλάθλων για να περάσουν την πόρτα των γηπέδων. Εκτός από το σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου στο γήπεδο, θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα και η επαλήθευση των προσωπικών στοιχείων του κατόχου του εισιτηρίου. Η ταυτοποίηση θα ακολουθεί την τακτική που εφαρμόζεται από την UEFA μέσω των UEFA Tickets.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου έχουν ήδη “κλειδώσει” τον νέο τρόπο έκδοσης των εισιτηρίων, ενώ η ταυτοποίηση θα γίνεται την ώρα που ο φίλαθλος θα αγοράζει το εισιτήριό του. Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στο Εθνικό Μητρώο Τηλεπικοινωνιών, ανάλογα με τον αριθμό του κινητού του, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων κι έτσι το εισιτήριο θα πηγαίνει απευθείας στην τηλεφωνική συσκευή. Η αποστολή θα γίνεται με κρυπτογραφημένο τρόπο και το εισιτήριο δεν θα μπορεί να αντιγραφεί ή να σταλεί σε άλλο κινητό. Όταν, λοιπόν, θα πηγαίνει ο φίλαθλος στο τουρνικέ του γηπέδου, θα σαρώνει το κινητό του πάνω στην οθόνη και έτσι θα μπαίνει στο γήπεδο.

Άλλα μέτρα που αναμένεται να παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη Τετάρτη (19/12) είναι τα εξής:

  • Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τις Λέσχες Φιλάθλων
  • Ενεργοποιείται το Ψηφιακό Μητρώο Λεσχών Φιλάθλων
  • Αναβαθμίζεται ο τρόπος λειτουργίας και αρμοδιοτήτων της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ)
  • Ενισχύονται τα διοικητικά μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας
  • Εισάγεται ρήτρα παραβατικότητας για όσες ΠΑΕ δεν συμμορφωθούν, που θα αφορά τον πόρο από το Στοίχημα
  • Συστήνεται Εθνική Επιτροπή Συντονισμού, σύμφωνα με τις επιταγές της Σύμβασης Saint Denis, για την καταπολέμηση της βίας
Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content