Εργοδότες κράτησαν αιχμάλωτο κτηνοτρόφο σε μαντρί 9 μήνες

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας 62χρονος, καταγωγής από τη Ρουμανία, ανέφερε στην πρεσβεία της χώρας του ότι οι δύο εργοδότες του τον κακοποιούν και τον κρατούν ως ομήρου για εννέα μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, ο 62χρονος είχε φθάσει στη Λάρισα τον περασμένο Ιανουάριο και είχε συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως κτηνοτρόφος. Μετά από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, επειδή θεώρησε το περιβάλλον ακατάλληλο. Σύμφωνα με την καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη των δύο ανδρών, ο ένας από αυτούς τον επιτέθηκε σωματικά και του πήρε την ταυτότητα. Αναφέρει ότι παρά τον τραυματισμό του, δεν τον μετέφεραν ποτέ σε νοσοκομείο, παρά τις απειλές που δέχτηκε για να μην αποχωρήσει.

Ο 62χρονος καταγγέλει ότι, χωρίς την άδειά του, τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει για να αποφύγει νέα επίθεση από τον 44χρονο. Τέλος, οι δύο εργοδότες του χρωστούν το ποσό των 4.800€ ως αμοιβή για τον εργασία του, αλλά έχουν πληρώσει μόνο 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερία”, ο 62χρονος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του στην πρεσβεία της Ρουμανίας και δήλωσε ότι δεν εγκατέλειψε τον χώρο εργασίας του λόγω της επεισόδιακής συμπεριφοράς και του γεγονότος ότι του είχαν κατασχέσει την ταυτότητά του.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Λάρισας ανταποκρίθηκαν στην αναφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας και μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο, όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο ανδρών.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content
Click to Hide Advanced Floating Content