Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς: Δεν είναι ναυάγιο είναι έγκλημα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς: Δεν είναι ναυάγιο είναι έγκλημα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει την υποκρισία των κυβερνώντων που δηλώνουν το πένθος τους ενώ την ευθύνη που οδήγησε στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου έχουν οι φράχτες της Ευρώπης.

Είναι ένα έγκλημα που έρχεται λίγους μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, αναδεικνύοντας πάλι τη συλλογική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων της χώρας και της Ευρώπης, που με τη συμμετοχή τους στις επεμβάσεις και τους πολέμους που εξαπολύουν σε όλο τον κόσμο για να καταληστεύουν τους λαούς και τις χώρες τους για τα κέρδη των λίγων, δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή.

Ειδησεογραφικές πληροφορίες μιλούν για εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Μέχρι στιγμής 79 πνιγμένοι συνάνθρωποί μας ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, σε ένα δουλεμπορικό καράβι με 700 περίπου ψυχές από τις οποίες 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια. Ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις θάλασσες της Μεσογείου, που έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών μεταναστών και προσφύγων.
Δεν πρέπει να μένουμε θεατές σε αυτή την «κανονικότητα».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας και διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους για άσυλο.

                     Για    το    Δ.Σ. 

             Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content