Εργατικό Κέντρο Θήβας για την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

Την Πέμπτη 30-5-2024 επισκέφτηκε την Θήβα η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Κα Δόμνα Μιχαηλίδου συνοδεία κλιμακίου που αποτελούνταν από την Γενική γραμματέα και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου της όπου και πραγματοποιήθηκε εντελώς απροειδοποίητα σε στενό και περιορισμένο περιβάλλον μια συνάντηση με συγκεκριμένους βιομηχάνους της Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την συνάντηση η Υπουργός δήλωσε ότι: «Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, προωθούμε την αναβάθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2024 σε βιομηχανία και λιανεμπόριο. Θέλουμε ένα λειτουργικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τους εργοδότες και θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις, που θα διευκολύνουν την εφαρμογή της».

Σαν Εργατικό Κέντρο, εκφράζοντας το σύνολο των εργαζομένων της περιοχής μας, εναντιωνόμαστε στην Υπουργό για τα περί «ανοιχτής επικοινωνίας με τους εργαζόμενους» όπως ψευδώς δήλωσε. Όχι μόνο δεν καλεστήκαμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας που υποτίθεται ότι είναι για την διασφάλιση των εργαζομένων , αλλά και όταν παρευρεθήκαμε έξω από το χώρο της κλειστής συνάντησης, μαζί με την συντονιστική επιτροπή για το Πρωτοδικείο για να της δώσουμε το κοινό ψήφισμα των πολιτών της Θήβας σύμφωνα με το οποίο ως εκφραστής της Κυβερνητικής πολιτικής είναι πολιτικά ανεπιθύμητη στην πόλη μας, αρνήθηκε παντελώς την οποιαδήποτε επικοινωνία.

Δηλαδή με άλλα λόγια ,ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η υποκρισία στο αποκορύφωμα. Τάχα ότι θέλουν να προστατέψουν τους εργαζόμενους και αντί να συζητήσουν με τους ίδιους πως αυτό μπορεί να διασφαλιστεί στην εφαρμογή του, ζητούν την γνώμη των εργοδοτών που είναι οι ταξικοί μας αντίπαλοι!!!!!!.

Βέβαια είναι γεγονός ότι δεν ξαφνιαστήκαμε από τέτοιες απαράδεκτες τακτικές ούτε και περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Εδώ και μια 5ετία η Κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ξεκάθαρο πολιτικό προσανατολισμό. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Με τους συνεχείς αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισε, έχει ισοπεδώσει μια σειρά από εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα  που έχουν  κατακτηθεί με αίμα και αγώνες σε αντίθεση με τους βιομηχάνους που διασφάλισε ακόμη περισσότερο την κερδοφορία τους.

Τέλος και μετά από τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές, για μια φορά ακόμη δικαιώνεται η αίσθηση που πλανάται στους εργαζόμενους ότι  το «Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης» θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Υπουργείο εργοδοσίας & κοινωνικής κατεδάφισης».

ΤΟ Δ.Σ

Clickable image
Clickable image
e-sterea-white

Η ενημέρωση στη Στερεά Ελλάδα

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr