Επτά ιδιωτικά νησιά πωλούνται – Ένα ελληνικό μεταξύ αυτών το οποίο ανήκει στη Στερεά

Μαγευτικές παραλίες, άγρια φύση, πολυτελείς κατοικίες. Νησιά που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις ανάγκες.

Επτά ιδιωτικά νησιά διατίθενται προς πώληση, τα οποία η ιστοσελίδα www.robbreport.com τα χαρακτηρίζει ως παράδεισους για διαφορετικούς λόγους το καθένα από αυτά.

Η έκπληξη είναι ότι η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει κι ένα ελληνικό ιδιωτικό νησί το οποίο δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι είναι ιδιαιτέρως γνωστό.

Αγία Τριάδα, Ερέτρια Εύβοιας

Απέναντι από τις ακτές της Ερέτριας στην Εύβοια και σε κοντινή απόσταση εκτείνεται σε 50 στρέμματα το νησί της Αγίας Τριάδας.

Το νησί έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς υψηλού προφίλ καλεσμένους, από τη βασιλική οικογένεια και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, έως του Beatles. Ο αστικός μύθος λέει ότι το συγκρότημα από το Λίβερπουλ όταν επισκέφθηκαν το νησί στο απόγειο της καριέρας τους το 1967, ξετρελάθηκαν με το σχήμα του νησιού που μοιάζει κάπως με κιθάρα και εξέφρασαν την επιθυμία να το αγοράσουν από τον ιδιοκτήτη, Σοφοκλή Παπανικολάου.

Στο νησί βρίσκονται δύο οικείες, ένα μπανγκαλόου στη μεγαλύτερη από τις ακτές του νησιού που χρησιμεύει και ως ξενώνας, μία εκκλησία (την Αγία Τριάδα) και ένας ενετικό πύργο που έχει και τον ρόλο του φάρου. Επίσης μία κατοικία για το προσωπικό, ένα κτίριο για την προστασία των σκαφών, ενώ υπάρχει επίσης μια μαρίνα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η τιμή πώλησης για το εν λόγω νησί είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ.

© 2023 – E-Sterea.gr

e-sterea.gr
Click to Hide Advanced Floating Content